Astec Triglav že zmagovalec v zeleni skupini

go_volley_20121028_1616475800Kranj, 9, februarja. Odbojkarji Astec Triglava so z zmago 3:2 (-17, 22,13,-20,11) proti GO Volleyu dokončno osvojili prvo mesto v zeleni skupini in se bodo tako v četrtfinalu končnice pomerili z drugouvrščeno ekipo modre skupine za napredovanje med 4 najboljše ekipe v državi. Do tam pa jih čaka še kar nekaj dela, saj na tekmi proti Primorcem niso blesteli. Predvsem v obeh nizih, ki so jih tudi izgubili, so napravili odločno preveč neizsiljenih napak. Kranjčani bodo morali za uspešen nastop v končnici to številko precej zmanjšati, predvsem pa tudi pozdraviti poškodbe. Rok Rezar se je sicer vrnil v ekipo, še vedno je na seznamu poškodvanih Sašo Rop, pridružil pa se mu je še Jan Klemenčič, ki je prav slednjega uspešno nadomestil v Novem mestu.

Športna dvorana Planina. 150 gledalcev. Sodnika: Miklošič (Maribor), Gril (Limbuš).

Astec Triglav:  Klemenčič, Lužovec 8, S. Hafner 11, Jovanov 1, Bilandžić 10, Močnik 13, Rop , Bežek(L), Štembergar Zupan 22, T. Hafner 2, Perhaj 1, Rezar 8. Trener: Matej Maček

GO Volley: McGovern , Čuturić 7, Filiputti 2, D. Tomić(L), Konjedic, Savičić 13, Bregar 5, Orel, M. Tomić 13, Gašparin(L), Dos Santos 13.

STATISTIČNI PODATKI

FOTOGALERIJA

Kranjčani so tekmo začeli v spremenjeni postavi, saj sta na klopi obsedela poškodovana sprejemalca kapetan Sašo Rop in Jan Klemenčič, tako da je v prvi postavi Astec Triglava tekmo začel Žiga Lužovec. Do prvega tehničnega odmora si nobena od ekip ni priigrala večje prednosti. Po odmoru se je igra razživela, obe ekipi sta dobro igrali v obrambni postavitvi in napadalci so se morali potruditi za doseganje točk. Po neugodnem servisu Perhaja, so gostje pri izidu 10:8 vzeli pol minute predaha. Gostje so pri 12 uspeli izid izenačiti, ko so Kranjčani naredili dve napaki v napadu.  Triglavani so tudi precej grešili na začetnem udarcu in si tako niso uspeli ustvariti priložnosti za protinapade. GO Volley je to s pridom izkoriščal in na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo. Po nesporazumu med Perhajem in Močnikom pa je prve pol minute odmora vzel Matej Maček. Po odmoru je bilo vse skupaj še slabše, saj so Kranjčani nizali napako za napako. Pri 15:19 je domači trener še drugič posegel v potek dogodkov s pol minute odmora. Pri 15:20 so gostje zamenjali libera Jana Gašparina, ki je imel težave z vidom, potem ko ga je zadela žoga v glavo. Nadomestil ga je drugi Tomić v ekipi GO Volleya – Dalibor. Novogoričanov to ni zmotilo, da ne bi niza pripeljali do konca, saj so prednost še povišali in niz dobili z 17:25.

V drugem nizu je Matej Maček poizkusil z drugačno postavitvijo, na mestu korektorja je začel Simon Bilandžič, organizatorja igre Gregorja Perhaja pa je zamenjal Svit Hafner. Kranjčani so počasi dvigovali nivo igre in kazalo je na boljši izid kot v prvem nizu. Prvi tehnični odmor so s prednostjo točke tokrat dobili gostje po zaslugi nesporazuma v domači obrambi. Triglavani so dobro sprejemali začetne udarce gostov, nekoliko bolje servirali kot v prvem nizu in kazalo je, da se bo tehtnica prevesila na njihovo stran. S tem se ni strinjal novinec pri gostih Miloš Tomić, ki je z asom izid izenačil, za prednost gostov 12:14 pa so spet poskrbeli domači napadalci, ki so žoge eno za drugo pošiljali izven igrišča. Serijo gostov je z odmorom uspešno prekinil Matej Maček. Po dveh asih Andreja Štembergar Zupana pa so bili Kranjčani spet v prednosti za dve točki. Gostje so odgovorili z dvema blokoma in ekipi sta bili spet poravnani. Z dobrim začetnim udarcem je Primorce v težave spravil mladi Miloš Jovanov, tako da so vzeli pol minute odmora. V končnico sta ekipi prišli poravnani, tako da se je obetal napet zaključek niza. Po bloku Svita Hafnerja Milošu Tomiću pa so domači prišli do prve prednosti za 3 točke na tekmi. Novogoričani so takoj izkoristili nekaj manj prodornih napadov Kranjčanov in se spet približali na 22:21. Matej Maček je vzel odmor, Kranjčani so prišli do prve zaključne žoge in z blokom izenačili v nizih na 1:1.

Tudi tretji niz so domači nadaljevali podobno kot so končali drugega in si do prvega tehničnega odmora priigrali prednost dveh točk. Novogoričani so malce premešali postavo, saj je Ćuturić ostal na klopi, kot korektor je zaigral Dos Santos, na mestu blokerja pa je bil v postavi Daniel Filiputti. Dos Santos je precej grešil v napadu, kar so Kranjčani izkoristili in prišli do prednosti 11:7. Sledil je odmor gostov, a domači niso popuščali. Odlično so servirali in posledično tudi blokirali in razlika je naraščala. Drugi tehnični odmor se je začel ob prednosti domačih 16:9. Po odmoru je serijo odličnih začetnih udarcev podaljšal Svit Hafner. Pri 18:9 so gostje vzeli še drugi odmor, saj je v sprejemalskih vrstah vladala zmeda. Po odmoru so Triglavani z zanesljivo igro niz pripeljali do konca in povedli v nizih z 2:1.

Začetek četrtega niza ni postregel s preveč dobro igro. Primorci so bili nekoliko uspešnejši in si do tehničnega time-outa priborili dve točki naskoka. Sledila je krizno obdobje v igri domače šesterke, saj kljub borbenosti niso uspeli zaključiti nekaj napadov zapored. Matej Maček je vzel dva odmora zapored, a Kranjčanom to ni pomagalo. McGovern je s serijo odličnih servisov povišal vodstvo gostov na 8:16. Po tehničnem odmoru pa so Triglavani zaigrali bolje in zdaj je reagirala klop Novogoričanov s pol minute odmora. To se je izkazalo za uspešno, saj so prednost spet povišali na 8 točk. Vse bolj je kazalo, da se bo tekma odločala v petem nizu. Kranjčani so še bolj zgostili obrambo in blok ter se spet približali na 6 točk zaostanka. Gostje so še drugič reševali situacijo s pol minute odmora. Preko zanesljivega Dos Santosa so vzdrževali prednost, malo pa so jim pomagali tudi domači z zgrešenimi začetnimi udarci. Ko je prišel na začetni udarec Rok Rezar pa je v domači ekipi spet zagorel žarek upanja. Približali so se na 19:22, kaj več pa v tem nizu ni šlo.

Za prvi time-out gostov v petem nizu je bil »kriv« Svit Hafner, ki je z neubranljivim servisom domače popeljal v vodstvo 3:1. Takoj po odmoru je dodal še enega za prednost 3 točk. Gostje se seveda niso nameravali predati in so z uspešnimi napadi brazilskega korektorja držali korak z domačimi. Z nevarnimi začetnimi udarci Savičiča so izid poravnali na 7. točki. Po menjavi strani so Triglavani ubranili napad in prek najučinkovitejšega igralca tekme Andreja Štembergarja Zupana spet prišli do prednosti 2 točk, po napaki kanadskega podajalca pa je bil izid na semaforju 10:7 za Astec Triglav. Tekmo je asom zaključil Miloš Jovanov.