Astec Triglav II izgubil v Kostanjevici

Kostanjevica na Krki, 18.oktober. V prvem krogu 3.DOL zahod je druga kranjska ekipa gostovala v Kostanjevici na Krki in izgubila z rezultatom 3:1. Zmagovalec v prvih treh nizih se je odločal v končnici, v zadnjem četrtem nizu, pa so Triglavani popolnoma popustili in osvojili samo 11 točk.

Triglavani so začeli svoje tekmovanje v 3.DOL zelo neodločno, kar je bilo pričakovano, saj so bili v šestorki kar trije novinci v tretjeligaški konkurenci. Po začetni tremi in zaostanku, so Orli začeli igrati tako, kot se od njih pričakuje, borbeno in disciplinirano. Dobra igra je pripeljala do napete končnice, kjer so več znanja pokazali domačini iz Kostanjevice.

V drugem nizu so Kranjčani nadaljevali z dobro igro in odšli na drugi tehnični odmor s prednostjo 8 točk, kar pa zaradi pomanjkanja zbranosti v zaključku akcij in nesigurnemu sprejemu ni bilo dovolj za osvojitev drugega niza.

V tretjem nizu je kranjska igra zopet stekla in z dobrim blokom in obrambo so Orli prišli do končnice niza s prednostjo 7 točk, 24:17 in z veliko težavo osvojili drugi niz s 25:23.

V četrtem nizu so Triglavani začeli nezbrano in slabo na sprejemu, posledično so si igralci Kostanjevice priigrali veliko prednost, ki so jo obdržali do konca in dosegli prvo zmago v novi sezoni.

Kostanjevica na Krki : Astec Triglav II 3:1 (25.22, 25:23, 23.25, 25.11)

Astec Triglav II: Krivec 10, Ribič 7, Blaznik 7, Pleša 9, Grmek 6, Golob 1, Šteblaj 1, Treven 1, Vozlič 5. Trener: Centa