Astec Triglav izgubil tudi v Mariboru

salonit anhovo 20131103 1994316542Maribor, 11. novembra. Kranjčani tudi po 6. krogu ostajajo na dnu tabele s petimi porazi. Tokrat jih je v dvorani Tabor premagal Lunos Maribor s 3:0 (16, 23, 17). Že takoj na začetku tekme je bilo jasno, da bodo gostujoči odbojkarji le stežka osvojili kakšno točko v Mariboru. saj se je po nekaj minutah igre znašel na klopi zaradi poškodbe hrbta korektor Astec Triglava Simon Bilandžič. Da bi bila smola še večja, je Tim Hafner ostal doma zaradi viroze in tako je na moral na mestu korektorja zaigrati mladi sedemnajstletni Matej Kök. Matej je sicer pokazal, da lahko kranjski trener nanj tudi v prihodnosti resno računa, seveda ob nabiranju prepotrebnih izkušenj na tekmah takšnega ranga. Mariborčani so bili ne glede na težave Kranjčanov tokrat zelo razpoložen tekmec, saj so igrali zelo raznovrstno in učinkovito v napadu in niso dopustili prav nobenega dvoma o zmagovalcu.

Dvorana Tabor, gledalcev 100, sodnika: Melavc (Šempeter) in Globačnik (Topolšica).

Lunos Maribor: Šmitran 8, Vovk, Mlakar 6, Javornik, Žitnik 4, Plesec, Planinc 10, Donik, Škorc, Mihajlović 16, Detela 12, Dukarič.

Astec Triglav: Lužovec 11, S. Hafner, Bilandžić, Mrak, Vene, Močnik 6, Rop 7, Bežek, Kržišnik 2, T. Hafner, Kök 6, Rezar 7.

STATISTIČNI PODATKI

Mariborski odbojkarji so brez večjih težav osvojili nove točke. Igrali so dobro in bili veliko boljši od gorenjske ekipe, ki je le ne trenutke prikazala prvoligaško odbojko.

Uvodni niz je mineval v izenačeni igri vse do rezultata 12:12, nato pa so gostitelji prek razpoloženih Jana Planinca in Mateja Mihajlovića dosegli pet točk zapored ter povedli 17:12. Tudi v nadaljevanju so mariborski odbojkarji igrali zanesljivo v obrambi in učinkovito v napadu, njihova prednost je rasla, tako da so zlahka so dobili niz.

V drugem nizu je bil potek igre podoben. Ta je bil spet izenačen do 12:12, nato pa so domači dosegli štiri zaporedne točke. Toda v nadaljevanju ekipa gostiteljev ni igrala več tako prepričljivo, privoščila si je nekaj napak, prednost je začela kopneti, pri izidu 21:21 pa je tudi skopnela. Do konca niza se je vnel boj za vsako točko, spretnejši in bolj zbrani so bili mariborski odbojkarji, odločilno točko pa je dosegel Uroš Mlakar z blokom.

V tretjem nizu so mariborski odbojkarji potrdili boljšo pripravljenost od kranjskih. Vodili so od začetka do konca niza. Ob prvem in drugem tehničnem odmoru so imeli štiri točke prednosti, nato pa je njihova prednost po zaslugi točk Jerneja Detele še naraščala. Pri izidu 22:16 je bilo jasno, da bodo domači osvojili tudi tretji niz.

“Zadovoljen sem s tremi točkami in tudi z igro naših fantov. V tem tednu so zavzeto trenirali, poškodbe in bolezni so preteklost. Upam, da bodo tudi na prihodnjih tekmah tako uspešni,” je povedal pomočnik trenerja Lunosa Maribora Alen Kranjc.