Astec Triglav postaja specialist za srhljivke

panvita 2 20141008 1933436579Kranj, 12. novembra. V ŠD Planina je bila odigrana tekma 11. kroga 1. DOL med Astec Triglavom in Lunos Mariborom. Kranjčani so spet v petih nizih poskrbeli za adrenalin in napeto vzdušje na tribunah, ki so jih tokrat zasedli mladi gledalci kranjske OŠ Stražišče. Pomembnost tekme je prispevala k nekaj slabši kakovosti igre, a je bila vseeno dovolj zanimiva za gledalce, ki so lahko uživali v številnih preobratih. Po dveh nizih so domači sicer zaostajali z 0:2, nato pa v drugi polovici tekme zaigrali bolje in zaostanek kot že nekajkrat letos pretvorili v zmago s 3:2 (-19,-22,22,19,12). Ob razpletu na ostalih igriščih so tako spet na petem mestu 1.DOL. To je zaenkrat zelo trhla pozicija, saj imajo pred seboj gostovanja pri direktnih konkurentih in obilo težkih tekem v domači dvorani. 

Športna dvorana Planina. 150 gledalcev. Sodnika: Skudnik (Mežica), Valentar (Prevalje).

Astec Triglav: Lužovec 6, S. Hafner 1, Vene(L), Lakner 1, Bilandžič 5, Bregant 26, Bežek(L), Kos, Maček, Mali 1, M. Kök 15, Rezar 9, A. Kök 4. Trener: Sašo Rop.

Lunos Maribor: Dukarič (L), Mlakar 6, Virtič 1, Plesec 17, N. Zidar , Košenina 8, Donik 22, Škorc (L), Uremovič 11, Grumič, R. Zidar. Trener: Alen Kranjc.

Igralci Astec Triglava so tekmo odprli sicer dobro z dvema lepima napadoma, potem pa nadaljevali katastrofalno slabo. Gostje so izkoristili luknje in slabo postavljeno domačo obrambo in prišli do vodstva štirih točk, ki ga kljub odmoru domačega trenerja do prvega tehničnega time-outa niso spustili iz rok. Kranjčani so po odmoru začeli loviti prednost Mariborčanov. Napaka Štajercev na sprejemu in blok Aleša Köka sta domačim prinesla izenačenje in malo kasneje tudi prvo vodstvo na tekmi. Kranjčani so prednost kot bi mignil zapravili, napako na sprejemu je naredil Bežek in izid je bil 14:16 za goste. Od tu naprej je šlo samo še navzdol za domače. Gostje so nabirali točke v serijah in z lahkoto prišle do vodstva v nizih z 0:1.
Tudi v drugem nizu so Kranjčani nadaljevali s krčevito igro in dopustili Mariborčanom vodstvo 4:11. Domači trener je poizkušal s prekinitvami in menjavami, a pravega ritma niso mogli ujeti. Po menjavi podajalca in libera pa so se stvari za Astec Triglav vendarle obrnile na bolje. Z nekaj zaporednimi točkami so se gostom približali, ob drugem tehničnem odmoru je bil izid že enak kot v prvem nizu. Odmor je bolj koristil Mariborčanom, ki so tudi z nekaj sreče povedli za 4 točke in prisilili kranjskega trenerja v drugi odmor. Mariborčani se niso ustavili in so vodstvo z uspešnimi obrambami Škorca, ki je ubranil nekaj zelo močnih udarcev, držali še naprej in si tako priborili tudi drugi niz.
Na začetku tretjega niza so se prebudili Triglavani in že do prvega tehničnega odmora nabrali 6 točk prednosti. Takoj po odmoru je sledil ponoven padec koncentracije v domači ekipi, gostje so dosegli nekaj lahkih zaporednih točk in Sašo Rop je posegel v serijo gostov z odmorom. Tokrat se mu je to obrestovalo, saj je prednost Astec Triglava spet narasla na +6. V napadu je začel funkcionirati tudi Matej Kök in malce razbremenil Janka Breganta, ki je imel ob sebi vseskozi vsaj dva nasprotnikova blokerja. Srednji blokerji Astec Triglava so tudi dobili izjemno malo žog in ob tako predvidljivi igri v napadu so imeli ostali napadalci res težko delo. Ob koncu tretjega niza so Kranjčani še vedno držali zanesljivo prednost, nekaj tudi po zaslugi napak gostov. Ko bi morali niz samo še z zanesljivo igro dokončati, pa so dopustili gostom priključek na 2 točki zaostanka (24:22), kaj več jim v tej nizu vseeno ni uspelo.
V četrtem nizu so gostje spet bolje začeli, a tokrat Kranjčani niso dopustili, da bi preveč pobegnili in so jih pri 5. točki že ujeli. Sledilo je spet nekaj trenutkov nezbranosti pri Astec Triglavu, a tokrat zelo kratkih, saj so po nekaj uspešnih obrambah in bloku Aleša Köka Triglavani prišli do vodstva dveh točk. As Aleša Köka in napaka najboljšega igralca gostov Žige Donika sta prispevala k povišanju vodstva domačih na 16:12. Nadaljevanje je prineslo spet serijo gostov, ki so jo na domači klopi skušali ustaviti z odmorom. Uspešen napad Rezarja in nekaj napak v napadu gostov pa je pomagalo Kranjčanom, da so spet lažje zadihali. Jure Lakner je z asom povišal na 22:16, gostje so naredili še 3 napake, domači malo manj in odločitev se je prenesla na peti niz. 

Zaključni niz so Kranjčani začeli bolje, tako da je pri 5:2 Alen Kranjc vzel pol minute odmora. Mariborčani se niso uspeli umiriti in so tudi ob menjavi strani zaostajali za 4 točke. Domači so nato še bolj pritisnili in niso dopustili ekipi iz štajerske prestolnice, da bi se približala. Z dobrim servisom so jih silili v napake in jih z učinkovitimi napadi kaznovali. Še ena srhljivka se je tako končala srečno za Astec Triglav.