Astec Triglav previsoka ovira za Maribor

Thumbnail PreviewKranj, 1. decembra. Astec Triglav je v 11. krogu dosegel svojo šesto zmago proti Mariboru s 3:0 (19,20,21) in si na ta način nekoliko popravil položaj na lestvici. Kljub temu, da so Mariborčani prišli v Kranj okrepljeni s sprejemalcem Dušanom Stevovićem (1986/195), ki je lani nastopal v srbski ligi za Spartak(Ljig), pa jim ni uspelo presenetiti domačih, ki so tokrat zaigrali dovolj trdno tako v obrambi kot v napadu. Trener Sattler je ponudil priložnost prav vsem igralcem, ki so jo bolj ali manj uspešno tudi izkoristili. Vsekakor je bila igra domačih lepa napoved za nadaljevanje prvenstva, ko jih čaka zdaj zapored nekaj težjih tekem.

Športna dvorana Planina. 60 gledalcev. Sodnika: Markelj (Bled), Hrovat (Begunje).

Astec Triglav: Čulibrk, Bilandžić 5, Ambrožič 1, Klemenčič, Antonić 4, Rop 5, Bežek (L), Potočnik 6, Kristan 16, Štembergar Zupan 18, Berčič(L). Trener: dr. Tine Sattler.

Maribor: Senekovič, Vidovič, Pobrnik , Srpak , Mikl , Vrabl 5, M. Škundrič 1, P. Škundrič (L), Abraham 4, Mihajlovič 15, Draksler 1, Horvat ,Stevović 12, Dukarič(L), Mlakar. Trener: Dragutin Baltić.

STATISTIČNI PODATKI

Astec Triglav je na začetku tekme povedel s 5:3, po uspešni obrambi in napaki gostov pa ob prvem tehničnem odmoru že z 8:4. Novinec pri gostih Stevović je po odmoru uspešno ustavil  Štembergar Zupana in Mariborčani so prišli na 3 točke zaostanka, a le za kratko, saj so domači hitro spet ušli na 11:6. Baltić je vzel svoj prvi odmor. Gostom to ni kaj prida pomagalo, saj zaostanka niso uspeli znižati. Kranjčani so dobro sprejemali začetne udarce gostov in nizali uspešne napade enega za drugim. Drugi tehnični odmor se je začel pri izidu 16:10 za Kranjčane. Gostujoči trener je poizkušal vse, da bi prekinil ritem Astec Triglava. Veliko je menjal in pri 19:13 vzel še drugi odmor. Tudi v zadnjem delu niza Kranjčani niso popuščali in držali visoko vodstvo ter zanesljivo prišli do vodstva 1:0 v nizih.

V drugem nizu so povedli Mariborčani z 2:0. Triglavani so hitro odgovorili in z blokom Mihajloviću izdi izenačili. Bojan Kristan je domače popeljal v vodstvo s 5:4. Prvi tehnični odmor so dobili domači z 8:7. Po odmoru so gostje pri 11 izid poravnali, po napaki domačih pa prišli do prednosti 12:14. Sattler je takoj reagiral z odmorom. Po odmoru so se Kranjčani zbrali, izid izenačili in tudi dobili drugi tehnični odmor. Razigral se je pri Kranjčanih Štembergar Zupan. Po asu Ambrožiča so domači z blokom spet prišli do bolj občutnega vodstva 21:18, kar je bil znak za Baltića za odmoru sicer dosegli dve zaporedni točki, a mini serijo je ustavil Kristan. Nato pa so točke dosegali samo še domači, saj z blokom naredili dve zaporedni točki in povišali izid v nizih na 2:0.

Začetek tretjega niza je bil izenačen vse dokler ni na servis prišel Bojan Kristan, ki je z asom domače popeljal v vodstvo s 6:4. Ob prvem tehničnem time-out je bil izid 8:5 za Kranjčane. Mariborčani so se trudili loviti priključek, a so Triglavani s čvrstim blokom držali prednost. Pri 13:10 je Baltić vzel pol minute odmora, a to je bila le voda na mlin domače ekipe, ki so povedli s 16:10. Po drugem tehničnem odmoru so domači še bolj stopili na plin in ušli na 18:11. Ko je domači trener napravil nekaj menjav, so gostje zmanjšali visoko prednost. Pri 21:19 je Sattler vzel pol minute odmora. Kranjčani so se nato zbrali in niz pripeljali do konca, tekmo  pa do zmage s 3:0.