Astec Triglav s tretjo zmago drži 3. mesto

go volley 17 20141001 1017059818Kranj, 1. oktobra. Astec Triglav je v 3. krogu 1.DOL dosegel tretjo zmago, tokrat s polnim izkupičkom proti GO Volleyu s 3:1 (-20, 15, 18, 25). Kranjčani so bili tokrat boljši nasprotnik od tekmecev iz Nove Gorice, čeprav so si s precej zgrešenimi začetnimi udarci poslabšali izkupiček neizsiljenih napak. Tekmeci so bili boljši v prvem nizu in so poizkušali vse, da bi izsilili peti niz, vendar jim to zaradi srčne igre domačih v četrtem nizu ni uspelo. Liga se nadaljuje že v soboto – Astec Triglav gostuje pod Rožnikom pri ACH Volley-u, ki kljub temu, da tuje okrepitve še nimajo pravice nastopa, melje nasprotnike kot za stavo.

Športna dvorana Planina. 100 gledalcev. Sodnika: Sever (Brezovica) in Perčič (Kamnik)

Astec Triglav: Lužovec 12, S. Hafner 1, Vene(L), Lakner 6, Bregant 23, Bežek(L), Kos , Maček, Mali 3, M. Kök 11, Rezar10, A. Kök 2. Trener: Sašo Rop

GO Volley: Križanič 1, Vidmar, Kavčič, Godnič, Basaneže 7, Maraž (L), Paliska 12, Konjedic 1, Filiputti 5, Marc, Tomič 13, Vrotvec 8, Gašparin(L). Trener: Matjaž Stanič.

Po izenačenem začetku so po dveh napakah Paliske Kranjčani prišli do dveh točk naskoka, ki pa jih niso prav dolgo obdržali, saj so se gostje hitro spet ujeli in izid poravnali. Po tehničnem odmoru je dobro serviral Filiputti in z nekaj sreče priboril GO Volleyu vodstvo 8:11, kar je bil znak za prvi odmor domačega trenerja. Kranjčani so prednost nato zmanjšali po zaslugi uspešnih servisov Mateja Köka in Roka Rezarja. Igra ni bila na posebej visokem nivoju, saj sta obe ekipi do drugega tehničnega odmora napravili že po 6 napak. Z blokom Žigi Lužovcu so gostje spet ušli na dve točki prednosti, po napaki Aleša Köka v napadu, pa je Sašo Rop vzel še drugi odmor, saj so gostje vztrajno višali razliko. Tudi v končnici so igrali bolj zbrano. Do odločilne prednosti so prišli po bloku Janku Bregantu, ki je imel v prvem nizu nekoliko slabši izkoristek kot običajno.
Drugi niz so Kranjčani bolje začeli, a prednost s tremi zaporednimi napakami takoj zapravili. Ko se je s servisom in napadom izkazal Janko Bregant, pa so Primorci spet prišli v deficit dveh točk. Kranjčani bi brez nepotrebnih in na trenutke vsaj za gledalce prav neumnih napak vodili že z lepo prednostjo, tako pa se nikakor niso mogli odlepiti od nasprotnika, ki je v drugem nizu igral precej bolj nezbrano kot je tekmo začel. Gregor Basaneže je z dobrim servisom poskrbel za dve zaporedni točki svoje ekipe. Mini serijo je pri 15:13 prekinil Sašo Rop z odmorom. Po odmoru so Kranjčani nanizali 3 zaporedne točke. Janko Bregant je odlično serviral, začel je funkcionirati domači blok in pri 18:13 je prekinitev izbral gostujoči trener Matjaž Stanič. Ko je na začetnem udarcu Jureta Laknerja zamenjal Miha Mali, so Kranjčani še dodatno pospešili in pri 24:15 prišli že do prve zaključne žoge, ki jo Miha z še enim pametno izvedenim servisom tudi izkoristil.
V začetku tretjega niza so Triglavani dobro začeli, potem pa z nekaj nespametne igre spustili goste do vodstva. Reagirati je morala ponovno domača klop in po premoru so Kranjčani znova zaigrali bolj zbrano. Žiga Lužovec je z blokom in napadom priboril prednost 6:4. Tudi po tehničnem odmoru so domači odbojkarji nadaljevali z dobro igro in pri 13:8 je moral Matjaž Stanič prekiniti ofenzivo Astec Triglava z odmorom za svoje varovance. Kranjčani se niso pustili ustaviti in so nadaljevali v svojem tempu ter vodstvo povišali na 16:9. Janko Bregant je v zanj značilnem slogu postavil izid 18:9 in Matjaž Stanič je še drugič prekinil tok dogodkov z odmorom. Novogoričani so po odmoru vendarle ustavili serijo in s tremi zaporednimi točkami prišli na 6 zaostanka. Kranjčani so se kaj hitro umirili in v končnici niz pripeljali do konca brez pretresov. Zadnjo točko je s pipe-om dosegel Miha Mali, ki je podobno kot v drugem nizu vstopil v igro v drugi polovici niza.
V četrtem nizu so domači začeli nekoliko preveč sproščeno ter gostom omogočili vodstvo 0:4. Po time-outu pa so Triglavani zbudili in začeli topiti prednost. Do izenačenja je prišlo pri šesti točki – z winnerjem je izid na semaforju poravnal Janko Bregant. Po nekaj napakah Primorcev, je Astec Triglav prišel do vodstva 12:9. Po odmoru so izid znova poravnali gostje, nato pa sta se ekipi menjavali v vodstvu. Gledalci so videli nekaj lepih akcij na obeh straneh, pa tudi nekaj napak obeh ekip, kar seveda ob mladosti na obeh straneh ni bilo niti nenavadno niti nepričakovano. Gostujoči odbojkarji so po drugem tehničnem odmoru uspeli priti do treh točk prednosti, ko je protinapad zaključil Andraž Paliska. Pri 18:19 se je poškodoval najuspešnejši igralec pri gostih Dalibor Tomič. Zamenjal ga je Žan Marc, a so Tomiča hitro spravili k sebi. Ponovno je vstopil v igro že ob naslednji menjavi servisa ter takoj dosegel točko v napadu. Kranjčani so spet prišli do vodstva pri 22. točki, po napaki gostov so povedli s 23:21 in prišli tudi do prve zaključne žoge. Primorci se niso vdali, znižali na 24:23, Sašo Rop pa je izkoristil še drugi odmor v tem nizu. Gostje so z dobrim blokom izid poravnali na 24:24, a se jim preobrati in podaljšanje v peti niz ni posrečilo. Niz in tekmo je z asom zaključil kapetan in najboljši po točkah v domači ekipi Janko Bregant.