Astec Triglav tokrat boljši od Gokop Frama

Kranj, 22. januarja. V 17. krogu 1.DOL Radenska Classic je v Račah domači Gokop Fram izgubil proti Astec Triglavu z 1:3 (-18, -9, 21, -22). Framčani so tokrat morali priznati premoč gostov iz Kranja, ki so bili boljši nasprotnik, pokazali veliko željo do zmage in jo z dobro igro tudi osvojili. Triglavani so predvsem dobro igrali v obrambi, napravili so kar 18 uspešnih blokov, seveda je bila to tudi posledica zanesljivega in taktično pravilnega izvajanja začetnih udarcev. Astec Triglav se je z osmo zmago spet povzpel na 5. mesto na lestvici in ga bo skušal prihodnjo soboto na gostovanju proti Krki v zadnjem krogu prvega dela tekmovanja tudi obdržati.

Športna dvorana Rače, gledalcev 200, sodnika: Lihteneker in Globačnik (oba Topolšica).

Gokop Fram: Medved 5, Brus 5, Bojinovič 6, Černec, Plesec, Krhlanko, Špendl, Čebulj 13, Ploj, Štros, Klobučar 7, Orešič, Detela 12, Ledinek.

Astec Triglav: Šildenfeld, Čulibrk, Bilandžič 16, Ambrožič, Antonič 2, Rop 11, Bežek, Potočnik 9, Kristan 22, Štembergar Zupan 15.

STATISTIČNI PODATKI

V sosedskem obračunu glede na stanje na lestvici so se bolje znašli gostje iz Kranja, ki so brez posebnih težav slavili v Račah. Prepričljivi so bili predvsem v prvih dveh nizih, tudi v četrtem pa so pokazali bistveno več volje, zbranosti in kakovosti od domače ekipe.

Framčani v uvodnem nizu niso zaigrali najbolje. Ob prvem tehničnem odmoru so za Kranjčani zaostajali za štiri točke. Gostje so odlično izvajali začetne udarce, ki so gostiteljem povzročali veliko preglavic pri organizaciji napadov. Tudi v nadaljevanju so triglavani držali niti igre v svojih rokah in dobili niz.

Ekipa Asteca je v drugem nizu igrala domala brez napak in točke osvajala v serijah. K temu ji je “pomagala” tudi domača vrsta, ki si je privoščila kopico napak.

V tretjem nizu je framska ekipa zaigrala občutno bolje. Jernej Detela je odlično izvajal začetne udarce, Boris Brus in Marko Bojinovič pa sta se izkazala z igro v bloku. Fram je tako vodil vse do 17 točke. Astec je tedaj izenačil rezultat, neodločeno je bilo še pri rezultatu 21:21, v končnici pa so gostitelji osvojili štiri točke zapored, s tem pa tudi niz.

Tudi v četrtem nizu je imela domača vrsta pobudo na igrišču, nekajkrat vodila s tremi točkami, a v odločilnih trenutkih zaigrala premalo zbrano, tako igro pa so gostje kaznovali. Pri 17:17 so izenačili, nato pa si priigrali prednost in z zanesljivo igro dobili niz in tekmo.

(povzeto po STA)