Astec Triglav z granitno obrambo do zmage v Murski Soboti

Thumbnail PreviewKranj, 11. oktobra. Astec Triglav je v Murski Soboti v derbiju 3. kroga suvereno opravil z Galex Mirom s 3:0 (23,15,19). Kranjčani so tekmo dobili z odlično igro v obrambi, s katero so spravljali v obup domače napadalce, posledično pa so zelo dobro zaigrali tudi v napadu, kjer sta se izkazala tudi do sedaj manj opazna Andrej Štembergar Zupan in Jan Planinc. Očitno se je Prekmurcem še poznala sredina težka tekma v Novi Gorici, kar pa uspeha kranjskih odbojkarjev ne zmanjšuje.

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 100, sodnika: Seifried (Maribor), Merhar (Maribor).

Galex Mir: Ajlec, Horvat 9, Kerec, Žitnik 2, Čeh 6, Marič 5, Pavič 7, Flisar, Novak, Tot 10, Fujs, Hrastovec.

Astec Triglav: Čulibrk 5, Ambrožič, Bilandžič 5, Planinc 14, Antonič 2, Rop 14, Bežek, Potočnik, Štembergar Zupan 14, Berčič, Ivartnik.

STATISTIČNI PODATKI

Gorenjci so v Prekmurju pripravili veliko presenečenje favoriziranim gostiteljem, kajti zmagali so prepričljivo. Gledalci v dvorani so bili prijetno presenečeni nad njihovo igro, ki je bila v primerjavi z domačini dopadljiva in rezultatsko učinkovita. Kranjčani, ki so očitno hitro preboleli poraz v prvem krogu v gorenjskem derbiju proti UKO Kropi, so blesteli tako v napadu kot v obrambi.

Presenečenje se je napovedovalo že v prvem nizu, ko so Kranjčani povedli s 5:2, minimalno vodili pa tudi ob dveh tehničnih odmorih. Soboškim odbojkarjem je v prvem nizu sicer uspelo izid izenačiti na 20:20, celo povesti z 22:21 ter 23:22, a je bilo to tudi vse. Po izenačenju na 23:23 je Planinc svoje moštvo popeljal v vodstvo, niz pa je uspešno zaključil Bilandžič.

Tretji niz je bil izenačen do izida 7:7, nato pa so gostje prevzeli pobudo in po vodstvu ob obeh tehničnih premorih (8:7, 16:10) po uri in 15 minut gladko zmagali.(avtor: STA)