Astec Triglav zmagal v Šoštanju!

dresi_stojeco_500Šoštanj, 3. november. V derbiju kroga, ki je po videnem na tekmi povsem upravičil tak naziv so bili tokrat boljši gostje iz Kranja. Po 2 uri in pol trajajoči tekmi so Triglavani tekmo dobili s tesnim izzidom 2:3 (19, -24, 27, -19, -13). Kranjčani so nastopili v nepopolni postavi, saj je manjkal poškodovani bloker Rok Rezar, ampak to se jim v igri ni poznalo. Trener Matej Maček je postavitev kranjske ekipe nekoliko prilagodil situaciji in to uspešno, saj so se Triglavani z drugo zmago povzpeli na 5. mesto. Počitka in časa za osvežitev za Astec Triglav ne bo veliko, saj jih že v sredo čaka pokalna tekma proti državnim prvakom in pokalnim zmagovalcem ACH Volley-u, v soboto, 10. novembra, pa v nadaljevanju prvenstva v Kranju gostuje UKO Kropa. 

Dvorana ŠD Šoštanj, gledalcev 300, sodnika: Valentar (Prevalje), Štumfelj (Mežica).

Šoštanj Topolšica: Ivartnik, Žnider, Lipovac 8, Bojinović 3, Gomivnik 12, Nastič, Boženk 12, Akrap, Pavić 12, Menih, Koželnik 12, Zupanc 9, Uršič 2.

Astec Triglav: Klemenčič, Lužovec, S. Hafner, Jovanov, Bilandžić 7, Mrak, Močnik 20, Rop 23, Bežek, Štembergar Zupan 19, T. Hafner 13, Perhaj 1.

STATISTIČNI PODATKI

Derbi spodnjega dela prvenstvene razpredelnice je postregel z dramatičnim obračunom dveh izenačenih ekip, odločile so ga malenkosti. V tekmi, polni preobratov, so bili srečnejši in spretnejši Kranjčani, ki so zaostajali z 1:2 v nizih, a so zmogli pozabiti na nesrečno izgubljeni tretji niz in priti do zasuka. Gledalci so bili lahko zadovoljni z videnim, na koncu pa so se morali sprijazniti s točko, hkrati pa spet pohvaliti domačo ekipo za borbenost.

Odbojkarji iz Šaleške doline so tekmo začeli odločni, da pridejo še do druge zmage na domačem igrišču. Povedli so s 5:2, toda ob prvem tehničnem odmoru so z 8:6 vodili gostje. A preobratov v nizu še ni bilo konec. Domači so spet prišli v prednost, po bloku Marka Bojinovića so povedli z 20:17. Trenerjev odmor triglavanom ni pomagal, Zoran Pavić je z blokom izid le še povišal, do konca niza pa so gostje osvojili še vsega dve točki.

S tremi zaporednimi bloki so Gorenjci na prvem tehničnem odmoru drugega niza (5:8) napovedali preobrat, toda prednost so hitro zapravili. V končnico so z vodstvom vstopili domači, toda tudi oni vodstva 21:18 niso znali zadržati, Astec je z blokom Jureta Močnika izenačil na 21:21. Nato so s 24:22 povedli domači, a kapetan Sašo Rop je izenačil, nato pa dosegel še dve točki za drugi niz.

Končnica je odločila tudi tretji niz. Tokrat so bili gosti tisti, ki so vodili s 24:22, toda ob drugi zaključni žogi jim je z asom veselje preprečil Nejc Lipovac. Nato je sledil še blok Bojinovića in zaključno žogo so imeli domači. Prve niso izkoristili, zato pa so po zaslugi Tadeja Boženka tretjo.

A Kranjčanov to ni zmedlo. V četrtem nizu so gladko prišli do zmage, vodili pa tudi v večjem delu “tie breaka”. Pred tehničnim odmorom s 7:4, nato po točki Ropa z 10:6 (pred tem so domači znižali na 6:7), po točki Andreja Štembergarja Zupana pa tudi z 12:7. Toda tudi to ni bilo dovolj za mirno končnico. Pavić je domače pripeljal do izida 13:14, a Močnik je gostom vendarle priboril zmago.

avtor: STA