Astec Triglavu na koncu visoko četrto mesto v državi

panvita_pomgrad_20130414_1486197690Kranj, 20. aprila. Kranjčanom sicer ni uspel veliki met, da bi se prvič zavihteli na oder za zmagovalce, ampak kljub temu so z dosežki in rezultati letošnje sezone lahko izjemno zadovoljni. Še enkrat več so se uvrstili med štiri najboljše ekipe v državi, cilj priti še kakšno stopničko višje pa ostaja izziv stroke  in igralcev za naslednje sezone. V zadnji tekmi so Triglavani sicer gladko izgubili s 3:0 (17, 16, 23), kljub vrhunski podpori navijačev, ki so prišli v Mursko Soboto pomagat Kranjčanom in ki so omogočili, da so se Triglavani počutili skoraj kot v domači dvorani. Domača ekipa je bila v prvih dveh nizih precej boljši nasprotnik, v zadnjem pa je Kranjčanom kljub dobri igri na koncu nekoliko zmanjkalo zbranosti, ki jih je stala niza in s tem tudi tekme.

Čestitke vsej ekipi  Astec Triglava, tako igralcem kot strokovnemu vodstvu za zelo uspešno sezono, za kar nekaj izjemnih tekem, v katerih so prikazali lepo odbojko in navsezadnje za peto ponovitev najvišje uvrstitve članske ekipe v državnem prvenstvu – četrto mesto v 1.DOL Radenska Classic.

Posebna zahvala gre seveda tudi navijačem, ki so še posebej v najpomembnejših tekmah pričarali čudovitvo vzdušje in na ta način še podaljšali tradicijo odlične odbojkarske publike v Kranju.

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 600, sodnika: Seifried in Miklošičeva (oba Maribor).

Panvita Galex: Ajlec 2, Vogrinčič, Pavlovič 5, Mijalkovič 17, Čolović 3, Marič, Flisar 7, Topovšek, Koncilja, Tot 12, Grabar, Drvarič, Vrabl. 

Astec Triglav:
Klemenčič, Lužovec 4, T.Hafner, Jovanov 1, Bilandžič 9, Močnik, Rop 10, Štembergar-Zupan 15, S.Hafner, Perhaj 1, Rezar 3, Bežek.

STATISTIČNI PODATKI

Vsega slabo uro in pol so potrebovali odbojkarji Panvite, da so v polni domači dvorani v Murski Soboti na odločilni tretji tekmi še drugič ugnali Triglav in si tako priigrali končno tretje mesto v državi.

Sobočani so pričeli odločno, vseskozi vodili, in ekspresno dobili uvodni niz na 17. točki po uspešnem napadu korektorja Milana Mijalkoviča. Domači napad je deloval odlično in zasedba Dejana Fujsa je v tem obdobju minimalno grešila.

Podobno je bilo tudi nadaljevanje. Drugi niz je s točko iz servisa začel bloker Uroš Pavlovič, po številnih napakah gostov pa je nato pri Panviti poleg odličnega servisa začel delovati še blok in nemočni Kranjčani so morali priznati premoč nasprotniku tudi v drugem nizu. Sobočani so Kranjčane tokrat pustili na 16. točki, drugi niz pa so po začetnem udarcu Mijalkoviča z napako zaključili kar triglavani sami.

Prekmurci zatem prepričljivega vodstva z 2:0 v nizih niso več spustili iz rok. Nadaljevali so eno boljših predstav v letošnji sezoni in od bronaste medalje v državnem prvenstvu so bili oddaljeni zgolj še streljaj. A pred medaljami je bil še zadnji, na koncu najbolj izenačen niz.
Sobočani so spet povedli, vodili tako pri prvem kot pri drugem tehničnem odmoru, nato pa je za trenutek zmanjkalo domačega napada in Kranjčani so izid izenačili na 16. točki. Trener Triglava Matej Maček je s številnimi menjavami sicer vzpostavil ravnotežje in po tem, ko sta se tekmeca izmenjavala v vodstvu do 22. točke, so Sobočani po napaki Andreja Štembergar-Zupana in uspešno zaključenem napadu domačega kapetana Andreja Tota prišli do prve žoge zaključne žoge za zmago. Izkoristili so drugo oziroma poklonili so jim jo gosti, saj je Štembergar-Zupan žogo po servisu poslal v mrežo.