Boj za 5. mesto v Kanalu

Hiša na kolesih Triglav po porazu z ACH Volley Ljubljana ostaja na petem mestu lestvice Sportklub 1.A DOL, vendar se jim po zmagi nad Fužinarjem nevarno približuje Salonit Anhovo. Zadnji redni obračun med Triglavom in Salonitom se bo odvil 18.2. v Kanalu, tekma pa bo zagotovo izrednega pomena, saj bo zmagovalec pristal na petem mestu. Po tej tekmi nas bosta do končnice ločila le še dva kroga, v katerih bosta Triglavu nasproti stala Fužinar in Črnuče, Salonitu pa Maribor in Panvita.

Po nekoliko slabšem začetku sezone so se Kanalci pobrali in nanizali nekaj zmag, med drugim tudi odmevno proti Calcit Volleyju. Triglavani so se letos s Salonitom srečali že štirikrat. V prvem krogu državnega prvenstva so Kranjčani slavili s 3:0 (27, 21, 21), na povratni tekmi pa so se Kanalci maščevali v domači dvorani s 3:1 (17, 14, -21, 21). V pokalnem tekmovanju sta zopet obe ekipi na domačem terenu ubranili vse tri točke, Primorci pa so se po osvojenem zlatem nizu veselili uvrstitve v polfinale.

Letošnje razmerje osvojenih nizov je tako 8:8 in le stežka napovemo, kakšen bo izid prihajajoče tekme v Kanalu. Kot gostitelji so morda v rahli prednosti igralci Salonita Anhovo, po individualnih statistikah pa so tako v osvajanju točk, kot v serviranju in blokiranju boljši Kranjčani. Kranjski sprejemalec Bor Jese Rotar je pred tekmo dejal: “V Kanalu nas čaka težko gostovanje, vendar smo z ekipo dobro pripravljeni in zelo motivirani. S Salonitom smo v tej sezoni igrali že večkrat in vemo za njihove pluse in minuse. Potrudili se bomo, da dobre navade s treningov prenesemo še na igrišče in se domov vrnemo z zmago.”

Prenos in rezultat: link.