Bolje točka kot nič – boj se nadaljuje 29. januarja

calcit 2 20131208 1171919820Kranj, 18. januarja. Kranjčani nadaljujejo dirko v boju za obstanek še vedno brez zmage proti direktnim konkurentom, saj so tokrat v borbeni in izenačeni tekmi na koncu morali priznati gostom iz Šoštanja, da so bili za odtenek boljši. Astec Triglav je tekmo izgubil z izidom 2:3 (-23, 24, -30, 22, -9), čeprav bi bilo z nekaj več sreče v tretjem nizu lahko tudi precej drugače. Tako bodo Kranjčani zeleno skupino začeli s 3 točkami zaostanka za predzadnjo ekipo Fužinarja s katero se bodo srečali že takoj v prvem krogu, v sredo, 29.1.2014 na Ravnah na Koroškem. S takim pristopom in takšno borbenostjo pa Triglavanov ni treba biti strah, da ne bi tudi v prihodnjih tekmah osvajali točk in si zagotovili obstanek v ligi.

 

Športna dvorana Planina. 150 gledalcev. Sodnika: Milojevič (Ljubljana), Blaznik (Ljubljana).

Astec Triglav: Lužovec 2, S. Hafner 5, Bilandžić 6, Vene(L), Močnik 7, Rop 23, Bežek(L), Kržišnik , T. Hafner 8, M. Kök 9, Rezar 13, A. Kök . Trener: Matej Maček

Šoštanj Topolšica: Ivartnik, Zupanc 22, Boženk, Bojinović 4, Port, Kumer 10, Rojnik 13, Pavič 10, Menih, Koželnik, Uršič 7. Trener: Zoran Kedačič

STATISTIČNI PODATKI

Kranjčani so z odločno igro povedli že takoj na začetku tekme s 6:3. Gostje so tekmo začeli v enaki postavi kot prejšnji krog, saj je na poziciji korektorja začel Žiga Zupanc. Kranjčani so nekajkrat dobro ustavili, a se je hitro zbral in Šoštanj je prek njegovih napadov zaostanek zmanjšal na 2 točki ob prvem tehničnem odmoru. Po odmoru so Šoštanjčani izenačili na 9. točki, ko so z blokom ustavili Bilandžiča. Z dvema lepima točkama je Kranjčane v igri držal Sašo Rop, gostje pa so držali priključek z dobrim sprejemom in obrambo. Triglavani se niso uspeli odlepiti, še več, z asom Paviča so gostje prišli do vodstva 13:14.c Sledilo je pol minute odmora na zahtevo domačega trenerja. Ko je Žiga Zupanc naredil napako v napadu in so ga potem še z blokom ustavili domači, so Kranjčani spet povedli s 16:14. Po točki Jureta Močnika iz protinapada je time-out vzel Zoran Kedačič, saj so domači prišli do prednosti za 3 točke. Po odmoru so gostje vrnili z asom Žige Zupanca, napako je napravil še Simon Bilandžič in Matej Maček je moral vzeti še pol minute odmora, da je prekinil nalet gostov, a to žal ni uspelo, saj so gostje dosegli še dve točki in povedli 17:19. Tudi v končnici so gostje bolje začeli, povedli za 3 točke, Jure Ivartnik je ujel bombo Saša Ropa in prednost je zrasla na 19:22. Kranjčani se niso vdajali in so ujeli priključek, izenačenje pa ni uspelo, saj je Zoran Pavič ustavil Roka Rezarja v protinapadu. Po napaki Saša Ropa na servisu so imeli gostje že prvo zaključno žogo, a je Matej Koek preprečil, da bi jo izkoristili, nato pa je servis zgrešil še Rok Rezar in gostje so prišli do vodstva z 0:1.
Drugi niz so spet bolje začeli Kranjčani. Dvakrat je uspešno zaključil Simon Bilandžič, Rok Rezar je pa ustavil Zorana Paviča, ki je bil v prvem nizu najuspešnejši igralec pri gostih. Žiga Zupanc je spet z asom izenačil izid, z napako Kranjčanov v bloku pa so gostje spet prišli v vodstvo. Na prvem t.o. so spet vodili Kranjčani. Po odmoru Kranjčani spet niso spravili servisa v igrišče in gostje so to s pridom izkoriščali in kmalu prešli v vodstvo z 11:15. Drugi tehnični odmor so dobili gostje z 12:16, saj bili zelo uspešni v bloku, ustavili so Ropa in Bilandžiča, po odmoru so jim Kranjčani podarili še dve točki in Matej Maček je moral vzeti še drugi odmor. Po odmoru so gostje dosegli še dve točki. Sašo Rop je vrnil nekaj upanja za dvema uspešnima začetnima udarcema. Kranjčani so prišli nazaj v igro pri 19:21 in tokrat je odmor vzel Zoran Kedačič. V končnici so z blokom Kranjčani goste ujeli in začela se je bitka za drugi niz. Kranjčani so bili spet boljši v bloku in izid so poravnali na 1:1.
Tretji niz je začel s hladnim tušem za Kranjčane, saj so gostje povedli z 0:4, po time-outu domačih pa so dosegli še točko z blokom. Tudi na tehničnem odmoru so še vedno vodili gostje za 4 točke, čeprav so se Kranjčani prebudili in z dobro obrambo priigrali nekaj lepih točk. Po odmoru se je nadaljeval lov Kranjčanov na priključek. Uspeli so znižati na dve točki zaostanka, več pa ne, ker so preveč grešili pri začetnem udarcu. Ko je stekel tudi servis, so Kranjčani prišli do vodstva s 13:12. Z napadom Saša Ropa in blokom Svita Hafnerja pa je Astec Triglav prvič povedel za 2 točki. Zoran Kedačič je vzel odmor, Žiga Zupanc pa realiziral napad proti trojnemu bloku Asteca. Rok Rezar je postavil izid 16:14 za odhod na drugi tehnični odmor. Kranjčani so nadaljevali v istem tempu in pri 14:18 je Kedačič vzel še en time-out. Gostje so ga dobro vnovčili, Žiga Zupanc je dosegel še en as in zaostajali so samo še za dve točki. Sledil je odmor Mateja Mačka, tako da so potem domači ustavili mini serijo gostov. Šoštanj je po napaki Mateja Koeka znova prišel na točko zaostanka, z blokom pa so izid poravnali na 19. Spet se je obetala napeta končnica. Nobena ekipa ni popuščala. Prvo zaključno žogo je domačim priboril Sašo Rop. Niso je izkoristili, pa 3 naslednje so gostje ubranili. Pri 27:28 so imeli žogo za niz gostje – tudi oni niso bili uspešni. Niz so pri 30:32 dobili gostje po milo rečeno zelo čudni odločitvi sodnikov.
Četrti so z dvema blokoma odprli gostje in prednost 2 do 3 točk držali vse do tehničnega odmora, ko so Kranjčani s 3 zaporednimi točkami prišli do vodstva. Borbeni kapetan je Kranjčane popeljal do prednosti 2 točk, Tim Hafner pa ja v protinapadu povišal na 11:8. Sledil je odmor Šoštanjčanov. Tim Hafner je povišal na 14:10, Rok Rezar pa z blokom na 15:10. Zoran Kedačič je vzel še en odmor. 5 točk za domače je bilo tudi pri drugem tehničnem odmoru. Po odmoru je igral samo še Astec Triglav, ki je povedel z 20:13. Ko so gostje dosegli dve točki zapored, je v potek posegel domači trener z odmorom, a Rojnik je z asom znižal na 4 točke zaostanka, napaka v napadu pa je goste pripeljala še bližje in sledil je še en odmor Mateja Mačka pri 20:17. Tokrat pa so bili Kranjčani v končnici mirnejši in so niz uspešno pripeljali do konca.
Zadnji niz so bolje začeli gostje in povedli z 1:3 in 2:4. Kranjčani so kmalu ujeli ritem, Rok Rezar je znižal izid na 3:4. Po napaki Marka Bojinovića je bil izid poravnan na 6:6. Gostje so z blokom prišli spet na +2. Pri 6:9 je Matej Maček prekinil potek s time-outom. Kranjčani potem niso uspeli več priti bližje, saj so gostje z zanesljivo igro pripeljali niz do konca.