Brez častnega niza iz Murske Sobote

panvita_galex_20111016_1980466652Murska Sobota, 10. decembra. Odbojkarji Panvite Galexa so v 12. krogu 1. DOL Radenska Classic na domačem igrišču premagali Astec Triglav s 3:0 (18, 17, 19). Kranjčani so na tradicionalno neugodnem prizorišču izgubili z najvišjim izidom. Trenutno so sicer še vedno na tretjem mestu vendar bodo ob podobnem razpletu na naslednjih tekmah lahko pošteno zdrsnili na lestvici. Do konca leta imajo Kranjčani še dve tekmi in sicer proti GO Volley-u iz Nove Gorice ter proti kamniškemu Calcit Volley-u.

Telovadnica OŠ I Murska Sobota, gledalcev 200, sodnika: Gril (Limbuš) in Merhar (Maribor).

Panvita Galex: Ajlec, Pavlović 4, Mijalković 15, Vrabl, Žitnik 2, Marič, Flisar 7, Topovšek, Kurteš 11, Tot 14, Grabar, Drvarič.

Astec Triglav: Lužovec, Šmitran 7, Pokeršnik 15, Hafner 3, Jan, Rop 5, Bežek, Potočnik 3, Perhaj 1, Rezar 2.

STATISTIČNI PODATKI

Prekmursko-gorenjski derbi za sredino lestvice se je končal nepričakovano hitro in z zanesljivo zmago gostiteljev, ki so po uri in 12 minutah strli odpor gostov. Gostitelji so prikazali eno najboljših predstav v tej sezoni ter se Kranjčanom oddolžili za poraz na prvem medsebojnem dvoboju v tretjem krogu, ki je minil v popolni prevladi Gorenjcev.

V prvem nizu so varovanci domačega trenerja Dejana Fujsa na prvi tehnični odmor odšli z majhno prednostjo (8:7), v nadaljevanju pa so stopnjevali ritem in z asom Milana Mijalkovića zmagali s 25:18.

Drugi niz je bil podoben prvemu, po izenačenem uvodu so gostitelji bolj odločno ″pritisnili stopalko za plin″, povedli s 16:11, niz pa je z izjemnim udarcem zaključil ″lider″ ekipe Andrej Tot, ki je v odsotnosti poškodovanega Tomaža Horvata tudi nadomestni kapetan prekmurske zasedbe.

Gorenjci so zadnji niz začeli odločno in na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo dveh točk (6:8), a so nato domačini le strnili svoje vrste. Po vodstvu s 16:14 so povsem zagospodarili na domačem parketu in dosegli šesto zmago v državnem prvenstvu. Eno več ima četrtouvrščeni Astec Triglav.

(Povzeto po STA)