Brez osvojenega niza v Mariboru

Triglavani na otvoritveni tekmi tretjega kroga v Mariboru žal niso uspeli presenetiti gostiteljev. Izgubili so s 3:0 (18, 18, 16), predvsem zaradi 10 lastnih napak več in pa 20% nižje napadalne učinkovitosti od svojih nasprotnikov. Pri Mariborčanih je bil daleč najbolj razpoložen Rok Bračko z 19 točkami, pri Kranjčanih pa Đorđe Jovović s 17 točkami. Triglavani sicer ostajajo na petem mestu lestvice Sportklub 1.A DOL, vendar se je po nepričakovani zmagi nad Kamničani približal Salonit, ki sedaj zaostaja le še 2 točki. Naslednja tekma bo 28.1. ob 18h v ŠD Planina proti Panviti Pomgrad – ekipi proti kateri so Kranjčani nedavno slavili s 3:2.

Poročilo tekme (avtor Merkur Maribor):

Začetek tekme je postregel z izenačeno igro, kjer si nobeni od ekip ni uspelo priigrati večje prednosti. Domači so nato po zaslugi Roka Bračka napravili delni rezultat 5:0 in povedli s 15:10, ko je gostujoči trener posegel že po drugem odmoru. Niz se je nadaljeval po notah domačega Merkur Maribora, ki je niz zanesljivo osvojil s 25:18.

Tudi drugi niz se je pričel podobno izenačeno kot prvi, kjer sta si ekipi izmenjavali točke in vodstvo. Po bloku Kržiča so domači povedli s 12:10 in gostujoča klop je posegla po odmoru. V nadaljevanju so Mariborčani ohranjali nekaj točk prednosti ter pred vstopom v končnico vodili s 20:15, ko je Sašo Rop zahteval še drugi odmor. Le ta ni obrodil sadov, saj so domači Triglavanom nato prepustili le še tri točke ter niz osvojili s 25:18.

V tretjem nizu pa so si domači že takoj v začetku priigrali štiri točke naskoka (4:0) in Sašo Rop je bil prisiljen v prvi odmor. Gostje iz Kranja so se nato uspeli približati na samo dve točki zaostanka (12:10), ko je po odmoru moral poseči tudi Sebastijan Škorc. Nato se je igra Mariborčanov spet  razživela in z delnim rezultatom 13:6 so niz zanesljivo pripeljali do konca in ga osvojili s 25:16.