Burn … tudi letos bo vroče

aaaaaaaaaa {mp4 autostart=”true” autorepeat=”true”}burn{/mp4}

Državno prvenstvo v odbojki na mivki se bo začelo v nedeljo, 24. julija, s kvalifikacijami na treh igriščih novega odbojkarskga centra RC Bor v Preddvoru. Poleg dveh ekip v moški in dveh ekip v ženski konkurenci ki bosta dobila povabilo organizatorja oz. OZS, bo na glavnem delu turnirja nastopalo še šest najboljših ekip s slovenske lestvice in štiri najboljše s kvalifikacij. Glavni turnir se bo odvijal 29. in 30. julija prav tako na igriščih RC Bor in seveda na centralnem igrišču v Kranju, kjer bodo na sporedu vse tekme od četrtfinala naprej in tudi del bojev v skupinah.

Zavarovalnica Triglav BeachVolley Open bo tokrat pokazal, da tudi športnikom NI VSEENO in sicer s humanitarno akcijo, katere generalni pokrovitelj je Petrol – energija za življenje. Namen humanitarne akcije je zbiranje sredstev za digitalni mamograf za Bolnišnico za ginekologijo in porodništvo Kranj. Akcija bo potekala oba dneva turnirja in sicer bomo z zbiranjem sredstev začeli že prvi dan na stojnici OK Triglav na prizorišču, kjer boste lahko prispevali sredstva in v zameno dobili majico z logotipom humanitarne akcije in pokrovitelja prireditve, ki bo hkrati tudi vstopnica za večerne tekme naslednji dan. V soboto, 30.7., ob 19. uri, torej neposredno pred obema finalnima tekmama, pa bo osrednji dogodek humanitarne akcije – ekshibicijska tekma med ekipama znanih športnikov, ki ju bosta vodila člana slovenske moške državne reprezentance. Med tekmo bomo na tribuni razdelili preostanek majic v zameno za prostovoljne prispevke. 

Prireditev, ki se bo odvijala na nekoliko drugačnem prizorišču kot prejšnja leta (tribuna za 2000 gledalcev), bosta vodila Urban Simčič in Klemen Urankar, za zvočno kuliso pa bo skrbel DJ Štulči. V obeh dneh se bo odvijal tudi bogat spremljevalni program z nagradnimi igrami in plesnimi nastopi.

Tekmovanje bo možno vseskozi spremljati tudi preko spleta. Povezava bo objavljena na spletni strani www.oktriglav.si, finalni tekmi pa bo kot je to že v navadi v neposrednem prenosu spremljala RTV Slovenija na svojem 2. programu od 21. ure naprej.