Pokali bolje vplivali na Calcit Volleyball

Calcit 01Kranj, 24. oktobra. V Kranju so Triglavani doživeli že drugi zaporedni poraz v domači dvorani. Tokrat je bil boljši kamniški Calcit Volleyball s 3:0 (20, 22, 21). Pokala slovenske reprezatance – viceprvakov Evrope – očitno nista dobro vplivala na domače, so pa gostje dobili dodaten motiv in odigrali dobro tekmo. Ogromno število napak, slab sprejem servisa in neučinkovit napad so bile značilnosti kranjske igre, Kamničani pa so dobro servirali in precej bolje sprejemali servis nasprotnika. Ekipa Calcita je v ŠD Planina pustila dober vtis, Kranjčani pa bodo imeli priložnost popravljati vtis pri navijačih čez 14 dni, ko bo v Kranju gostoval Salonit.

Športna dvorana Planina, gledalcev 150, sodnika: Štamcar (Mokronog) in Novak (Dvor).


T
riglav Kranj: Pleša, Lužovec 4, Hafner 4, A. Kök, Maček, Bregant 7, Jovanov, Bežek, Kos, Mali 4, Uršič 8, M. Kök 10, Rezar 7. Trener: Sašo Rop.

Calcit Volleyball: Hribar, Novljan 5, T. Štern 16, Vidmar 4, Štembergar Zupan 7, Brulec 3, Lakner 2, Kotnik 8, Ž. Štern, Videčnik, Konjedic. Trener: Marko Brumen.

V svojem drugem gorenjskem obračunu so kamniški odbojkarji prišli do nove zmage. Po Žirovnici v svoji dvorani so bili danes v gosteh boljši še od kranjskega Triglava, ki je do zdaj, tako kot Kamničani, v letošnjem državnem prvenstvu le enkrat izgubil. V prvem nizu domača ekipa še vodila z 10:8, pred vstopom v končnico je za gosti zaostajala le za točko (18:19), nato pa so sledile številne lastne napake na njihovi strani, Kamničani pa so zV drugem nizu so bili kranjski odbojkarji gostom iz Kamnika enakovredni izida 6:6, z delnim izidom 6:2 pa so jim Calcitovci pobegnili za štiri točke (12:8). S prednostjo štirih točk so Kamničani odšli tudi na drugi tehnični odmor. Še naprej so bili bolj učinkoviti v napadu, popravili so tudi svoj sprejem, v napadu je bil ob Tončku Šternu učinkovit tudi Kotnik, kar jim je pred vstopom v končnico niza prineslo pet točk prednosti (22:17). V končnici so se jim domači odbojkarji približali na dve točki zaostanka (22:24), a do preobrata ni prišlo, saj je servis Mateja Kök končal v avtu.

Kranjčani so na začetku tretjega niza zmanjšali število lastnih napak, popravili so igro v bloku, dvakrat je bil uspešen Rezar in z asom Mihe Malija so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo dveh točk. Rezar je po vrnitvi na igrišče poskrbel za še višje vodstvo kranjske ekipe (9:6). Niz štirih zaporednih domačih točk je zaustavil Primožem Vidmarjem, ki je pred tem zamenjal Andreja Štembergar Zupana. Vidmar je na 16. točki izid izenačil, nato pa so kamniški odbojkarji dosegli še šest točk zapored. Po napaki Svita Hafnerja na servisu so gostje prišli do štirih zaključnih žog za končno zmago, izkoristili so drugo, tudi tokrat po napaki na servisu, ki jo je naredil Matej Kök. Tončka Šterna povedli z 1:0 v nizih. “Ker smo bili večinoma v zaostanku, smo bili prisiljeni ‘pritiskati’ s servisi in tudi v napadu igrati bolj tvegano, toda v vsakem primeru smo bili bledi, brez prave energije, brez žara, da bi premagali Kamničane, ki tudi niso blesteli. Če želimo premagovati boljše ekipe od sebe, bomo morali bolj verjeti v to,” je poraz svoje ekipe komentiral domači trener Sašo Rop. “Prva dva niza smo odigrali na zelo solidni ravni, igrali smo taktično zrelo, igralci so se držali navodil, uspešni smo bili tudi v bloku. Na drugi strani, kjer smo naredili preveč napak, je bilo to pri t. i. lahkih položajih, ko smo tiste žoge, ki jih ni podal podajalec slabo oddelali. Kar pa se postavitve bloka tiče, sem bil zadovoljen, tudi obramba je dobro delovala, v zadnjem nizu so tudi blokerji dosegli nekaj točk. Lahko smo zadovoljni, da smo prišli do polnega izkupička, kajti nasprotnik resnično ni slab,” pa je bil z zmago zadovoljen Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa.
V prihodnjem krogu, 31. oktobra, bodo Kranjčani v gosteh igrali z ACH Volleyjem, Kamničani bodo v svoji dvorani gostili Panvito Pomgrad.