Calcit Kamnik II v končnicah boljši od Astec Triglava II.

grb_za_clanke_novaStranje, 28. november. Mladi igralci Calcit Kamnika II so s 3:0 premagali vrstnike iz Kranja. Rezultat pa ne kaže dejanskega stanja na parketu, saj sta se kar dva niza končala z rezultatom 25:23, tretji pa z 25:22. Kranjčani lahko obžalujejo izpuščeno priložnost, ki se jim je ponujala predvsem v prvem in drugem nizu.


OŠ Stranje; Gledalcev 33; Sodnika: Adrovič; Griljc.

Calcit Kamnik II: Lavrič, Klemenčič, Železnik, Jamšek, Kočevar (C), Ribič – L, Berlec, Smrekar, Makovec; Trener: Hribar.

Astec Triglav II: Kos 14, Klemenčič (C), Arnež 3, Kalan 5, Ambrožič 2, Zadražnik, Đurić 1, Vodišek – L, Krivec, Žibert 3, Škarabot 11, Rezar 10; Trener: Maček.

Obe ekipi sta tekmo začeli s spremenjenima postavama. Pri Kranjčanih so zaradi poškodb manjkali 3. člani prve postave, Ne glede na navedena dejstva, pa je bila zmaga Kamničanov zaslužena, saj so v končnicah vseh nizov pokazali več zbranosti od gostov iz Kranja. Tekma je sicer trajala 1 uro in 20 minut, kar samo nakazuje, daje šlo res za trd boj za vsako točko.

Prvi niz so sicer bolje začeli gostje iz Kranja, ki so skozi celotni niz vodili za dve ali tri točke. Domačinom je odločilno prednost uspelo pridobiti prav na koncu niza, ko so pri rezultatu 22:23 naredili delni rezultat 3:0 in osvojili ta del igre.

V drugem nizu so se vloge zamenjale. Calcit II je minimalno prednost ohranjal vse do rezultata 20:19, ko je Kranjčanom na dober začetni udarec Žiberta in odlično igro v bloki in obrambi uspelo rezultat obrniti v svojo korist 20:23. Nato pa je sledil napadalni mrk gostov, ki so s tremi zaporednimi napakami v napadu dovolili Kamničanom da so prišli do prve zaključne žoge, ki so jo tudi izkoristili.

Tretji niz je zaznamovala občutnejša prednost Kamničanov skozi celotni potek tega dela tekme. Igralci Triglava so na koncu uspeli priti na -2, kaj več pa jim ni uspelo.

Igralci Astec Triglava lahko žalujejo za izgubljeno priložnost, popravni izpit pa jih čaka v soboto, ko bodo končno nastopili pred domačim občinstvom proti dobri ekipi Prigo Brezovica.