Calcit Volley brez težav do točk v Kranju

V 16. krogu Sportklub 1A odbojkarske lige je Calcit Volley z zbrano igro praktično brez napak premagal Hišo na kolesih Triglav s 3:0 (18, 16, 15). Kranjčani so bili sicer boljši v bloku (11 blokov), v vseh preostalih elementih pa so dominirali gostje.

Športna dvorana Planina, tekma zaprta za gledalce, sodnika Jovanovič(Ljubljana) in Perčič (Kamnik).

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimović 1, Nanut 1, Glamočanin 1, Tučen 9, Bregant 8, Godnič 5, Libnik(L), Snedec, Mali 6, Štembergar Zupan 8, Urana, Maček 4, Fajfar(L). Trener: Sašo Rop.

Calcit Volley: Kos 11, Hribar (L), Bregar, Purić 11, Kosmina 10, Gasparini 15, Hebda, Klobučar, Jerončič, Brulec 1, Beravs, Štalekar 9, Plot (L). Trener: Gregor Jerončič.

Kranjčani so tekmo začeli zelo dobro z asom Godniča in blokom bivšemu Triglavanu Galu Kosu. Gostje so se hitro zbrali in na servis Puriča odigrali nekaj dobrih protinapadov za vodstvo s 4:6. Izenačil je Bregant z asom, ko je na servis prišel Gasparini, pa so ponovno do prednosti prišli Kamničani. Ti so dobro izkoristili luknjičav blok domače ekipe, po asu Kosmine pa je bil čas za prvi odmor domače ekipe, ki je zaostajala s 7:11. Po prekinitvi je Triglav z dobrim blokom zaostanek nekoliko znižal, a Kamničani so z nekaj dobrimi servisi prednost povišali na 9:15. Kranjčani so ponovno z blokom prišli bližje (12:15), a kaj ko je še naprej šepal sprejem. Rop je pri 12:17 vzel še drugi odmor. Kranjčani so se trudili priti bližje, a so gostje spretno odbijali vse poizkuse z dobrim sprejemom in še naprej zelo natančnimi servisi. Razpoloženi gostje so niz zanesljivo dobili. Zadnjo točko je po najlepši izmenjavi napadov in lepih obramb obeh nasprotnikov prispeval Gasparini.

Drugi niz je bil na začetku izenačen, po servisu Kosmine pa so gostje povedli s 4:6. Triglavani so v tem nizu lažje držali priključek, saj so bili na sprejemu precej bolj stabilni kot v prvem nizu. Na servis Breganta so z blokom Kosmini prvič povedli za dve točki (14:12). Prvič je odmor na tekmi zahteval Jerončič. Izenačili so z napako postavitve Kranjčani sami. Nekoliko zmede je razrešil domači trener s time-outom. Calcit je potem prestavil v višjo prestavo in z dobro obrambo in čvrstim blokom od izida 16:16 domačim ni več prepustil točke.

Tudi v tretjem nizu je bilo na začetku izenačeno, rahlo pobudo pa so imeli Kranjčani. Žal tega niso izkoristili, je pa ponujeno priložnosti zgrabil Gasparini, ki je svoji ekipi priigral vodstvo dveh točk. Gostje so pridno izkoriščali prednost višine v bloku in s protinapadi povišali prednost na 7:11. Na servis Kosa so gostje dvakrat zapored ustavili Breganta z blokom in pri izidu 9:16 je Rop prekinil serijo Kamnika z odmorom. Po odmoru je namesto Breganta vstopil Glamočanin, Malija je zamenjal Nanut, Mačka Ibrišimovič, Fajfar pa je zaigral v obrambi kot libero. Kamničani so tudi ta niz zanesljivo dobili, zadnjo točko na tekmi je v napadu dosegel Gal Kos.