Črna sobota za Hišo na kolesih Triglav

V 5. krogu zelene skupine v 1. Sportklub odbojkarski ligi  so Hoče premagale Hišo na kolesih Triglav s 3:0 (15, 18, 21). Kranjčani so bili povsem nemočni proti domači ekipi in so nekaj žara pokazali šele proti koncu 3. niza, ko so domači že slavili zmago. Tekma sicer ni odločala o ničemer, so si pa Kranjčani dodali kar nekaj pritiska pred zadnjo tekmo zelene skupine. Če želijo osvojiti prvo mesto v zeleni skupini in pridobiti številko 7 za play-off, potem si v zadnjem krogu proti Šoštanj Topolšici ne smejo privoščiti še enega spodrsljaja.

Dvorana VŠD Hoče, gledalcev 200, sodnika Mesarič Franc, Stropnik Klemen.

Hoče: Cafuta 5, Crnjanski 7, Zidar (L), Klinc, Pušnik 11, Kolman, Radović 18, Ratkai (L), Franc 6, Leva, Mejal 5, Šikanič, Založnik. Trener: Jurij Čopi.

Hiša na kolesih Triglav: Erpič, Libnik, Tučen 6, Bregant 8, Godnič, Bošnjak 7, Pernuš 1, Mali 6, Kos (L), Jenko 3, Maček 1, Glamočanin 2. Trener: Sašo Rop.

Že v uvodnem nizu so domači odbojkarji nakazali, da v tekmi, ki naj ne bi odločala o končnih uvrstitvah, mislijo resno. Kmalu so si z dobrimi začetnimi udarci priigrali prednost in v končnico vstopili s šestimi točkami prednosti (21:15), kar je zadostovalo za mirno končnico v prvem nizu.

Da imajo dober dan, so izbranci trenerja Jurija Čopija dokazovali tudi v drugem nizu. Na začetku so povedli s 5:1, ko je gostujoči trener Sašo Rop posegel po prvi minuti odmora. Drugi odmor so Kranjčani zahtevali pri 11:6, a tudi to ni spremenilo poteka niza, ki so ga gladko dobili Hočani (25:15).

Odlični začetni udarci gostiteljev so se nadaljevali tudi v tretjem nizu in začetno vodstvo s 6:2 so le še nadgrajevali. V vseh prvinah odbojkarske igre so zasenčili svoje tekmece in zasluženo slavili.