Dnevnik Savudrija 2014 – zaključek

logoSavudriia2014-170Na tem mestu si lahko preberete kaj vse se je dogajalo na letošnjem Odbojkarskem taboru Saudrija 2014.

 

PETEK 20.6.2014
Ob malo bolj spremenljivih vremenskih razmerah ob odhodu na Odbojkarski tabor, pa nas je vseeno hrabrila lepa vremenska napoved za naslednje dni. Med vožnjo smo razdelili naloge za ˝Emino igro˝, ki je že v polnem teku sicer pa je vožnja v sproščenem vzdušju zelo hitro minila in kot bi trenil smo bili na cilju.

Sledila je hitra nastanitev in postavljanje igrišč za odbojko, nato kosilo in nekaj prostega časa, ki so ga nekateri izkoristili za skok v morje, ki je letos malo bolj ˝sveže˝ kot lani, ko je bila temperatura vode skoraj 28°C. Pred prvimi treningi smo se razdelili v vadbene skupine, se spomnili nekaj ˝zlatih˝ pravil, ki spadajo k tovrstnemu taboru.

Ob 15:30 prvi treningi, pa zopet morje in ob 19:00 večerja.

Zvečer je sledila tradicionalna nogometna tekma trenerji-igralci, ki se je tradicionalno tudi končala – z zmago trenerjev, ki so bili številčno celo oslabljeni. Rezultat 20:4!!. Sicer so se na vseh igriščih malo za šalo, malo zares odvijali dvoboji oz. tekme v različnih športih.

Pri ocenjevanju sob, nam je trenerjem tudi letos že prvi dan zastal dih. Padlo je kar nekaj maksimalnih ocen. Upamo da se po ˝jutru dan pozna˝.

Ob 23 uri ˝sobna jakost˝in spanje, smo pa takoj ugotovili da nekateri malo slabše poznajo na uroJ

IMAG0051 1

 

 

 

 

 

SOBOTA,  21.6.2014

Po nočni plohi smo se prebudili v lepo sončno jutro, opravili razgibavanje, pozajtrkovali, nato pa je prva izmena že odšla na trening. Nekateri na mivko, drugi na asfaltno igrišče. Sončna krema je bila kar aktualna.

Večina je tudi že preizkusila vlažnost morske vode in po opaženem ni sprememb glede na lansko leto. Tudi sladoleda v trgovinici v kompleksu ni zmanjkalo, vsaj videti je bilo tako, saj si nekateri pridno hladijo jezik z sladolednimi obkladki.

Po kosilu je sledil popoldanski time-out. Nekateri so ga izkoristili bolj aktivno in odigrali tekmo odbojke 1:1 ali skok v morje, spet drugi za partijo taroka ali pokra. Nekateri pa so ˝miže˝premišljevali.

Na popoldanskih treningih smo nadaljevali z učenjem novih tehnično-taktičnih elementov in  utrjevanjem že osvojenega znanja. Po večerji je sledilo tekmovanje v ˝zmešani odbojki˝. Vsi udeleženci tabora smo bili razdeljeni v 13 dokaj enakovrednih ekip, tekme pa so se igrale po pravilih male odbojke do 15. točke. Zmagovalci finalne tekme, ki je potekala tik pred sončnim zahodom, je bila ekipa v postavi: Aleš Centa, Manca Mohar, Gregor Pernuš in Neža Pintarič.

Vmesni čas do ocenjevanja sob zopet kar pestro in veselo bodisi s poslušanjem ˝izbrane˝ glasbe oz. okronanjem O S L A ali pa ogledom nogometne tekme Mundiala med Nemci in Ganci.  Pri sobah je trenutno v rahli prednosti ekipa fantov, ki ima zadeve v svoji sobi totalno pod kontrolo. Čistoča in red za ceno 10. Toda počakajmo, zasledovalci so blizu…2014savudrija 4

 

 

 

 

 

trenutno vodilni v ocenjevanju sob  

NEDELJA,  22.6.2014

Jutranje razgibavanje smo si nekateri privoščili v vodi, kljub temu, da je bilo jutro oblačno. Po zajtrku je se je oblačnost že pričela trgati, tako da je bila obvezna oprema na dopoldanskih treningih tudi sončna krema.

V počitniškem kompleksu smo dobili sosede, nekaj deset nadebudnih košarkarjev KK Janče, ki pav tako že nekaj let organizirajo košarkarski tabor.

Po kosilu so sledile pripraven na večerno igro ˝A s´m se zgubu?˝. Šlo je za orientacijski tek/hojo v bližnji okolici s kontrolnimi točkami na katerih smo trenerji postavljali vprašanja na odbojkarsko tematiko. Prva skupina, ki je prišle na cilj je bila skupina Jerneja Pleše. Kot se je kasneje izkazalo je bila to ena redkih skupin, ki je brez težav prišla do cilja, saj se je nekdo (še ugotavljamo kdo) nesramno pošalil in prestavljal škatle z navodili za pot, kar je seveda pomenilo da nekatere skupine niso mogle opraviti z nalogo. Škoda…

Po večernem pospravljanju in ocenjevanju je sledilo nekaj taktov glasbe in nato počitek.

PONEDELJEK,  23.6.2014

Tako kot vsako jutro smo se tudi danes najprej zazrli v nebo. Sonce je kar vabilo po nekaj ˝zavesljajih˝ v še v vedno mokri vodi. Nekateri smo tako razgibavanje opravili v vodi, drugi igrali hokej ali pa se šli skrivalnice. Skratka pestro.

Dopoldanske treninge smo malo prilagodili oz prerazporedili, da smo maksimalno izkoristili igrišče za odbojko na mivki. Spet so potekali dvoboji za sladoled ali pa kar tako za izkoriščanje prostega časa. Pred kosilom so 4. fantje opravili z ˝nagrado˝, ki so si jo prislužili s pomankljivim upoštevanjem navodil.

jogi

Pri kosilu nam je še kako teknila goveja juha in pečen piščanec z rižem, pa vendar nekatere najbolj zagrete igralke niso pustile da bi se hrana dobro ˝usedla˝, že so začele z novimi tekmami 2:2. Ni kaj žoga je preveč mamljiva…

 

 

 

 

vlečenje vrviPred popoldanskimi treningi je sledilo še tradicionalno tekmovanje v vlečenju vrvi ali bolje v imitiranju Martina Krpana, ko le ta cesarske konje čez prag vleče. Letošnji Krpani so tako postali ekipa v sestavi: Žiga Knific, Špela Lužovec, Janez Mohar, Andraž Stružnik, Mia Lola Živkovič, Ivana Čadež, Katjuša Mohorič. Zmaga je bila več kot zaslužena.

 

 

Popoldanski treningi so bili večinoma namenjeni igri in spoznavanju različnih igralnih sistemov, po večerji pa je bila na sporedu tradicionalna odbojkarska tekma med trenerji in igralci. Rezultat je bil prav tako tradicionalen – 2:0. Pravkar ocenjujemo urejenost sob, nato pa bo sledilo nekaj minut za nogometno svetovno prvenstvo.

TOREK,  24.6.2014

Zbudili smo se v predzadnji dan na Odbojkarskem taboru. Čas res hitro beži.

Po ustaljenem dnevnem planu so potekali dopoldanski treningi, kjer smo zaradi močnega sonca delali malenkost večje pavze, je pa zato sladoled toliko bolj pasal.

Po kosilu je sledilo nekaj prostega časa, na popoldanskih treningih pa smo po skupinah igrali po turnirskem sistemu in s tem dobili zmagovalce. Emina igra je v polnem teku, najboljši tekmovalci imajo tudi že po 10 listkov.

Zvečer smo odigrali nekaj partij prstometa in ˝biča˝, malo po 21 uri pa so nam fantje iz sobe  109 prikazali ko se uredi trendovska pričeska. Za ta namen sta svoji glavi prispevala Nik in Aleš. Rezultat bo viden v galeriji danes zvečer. Po frizerski demonstraciji smo vsi skupaj odšli na plažo, kjer smo podelili nekaj nagrad in se družili.

Ob prihodu v dom smo še zadnjič ocenili sobe, kjer je zmagovalke določila trenerska ekipa po dodatnem posvetu. Zmagovalni sobi sta, sobi 103 (Špela Lužovec, Neja Čalič, Kaja Pleša) in 112 (Naja Metelko, Mija Živkovič, Ajda Suhadolnik, Katjuša in Julija Mohorič, Kaja Perovic). Dekleta so dosegla maksimalen možen rezultat, ocena 5 x 10. Pohvalno.

SREDA,  25.6.2014

Po nevihtni noči smo se prebudili v dokaj mirno jutro, opravili z razgibavanjem, nato pa že pred zajtrkom pripravljali vse potrebno za odhod domov.

Opravili smo še krajši trening, ki smo ga končali ravno do naliva, po koncu tega pa spakirali še preostalo prtljago, pomalicali, podelili nagrade za Emino igro (zmagala je Kaja Pleša), najlepšo sobo in skupno zmago v točkovanju vseh iger na taboru (Katjuša Mohorič) Nekaj po 12 ujri smo se odpravili proti domu, v Kranj pa srečno prispeli okrog 15 ure.

ZAKLJUČEK

Za nami je še en uspešno izveden Odbojkarski tabor. Naša želja pred odhodom je bila, da bi se dekleta in fantje imeli lepo ter ob novih odbojkarskih spoznanjih doživeli marsikatero tudi nepozabno dogodivščino. Upamo, da nam je uspelo, trudili smo se po svojih močeh.

Ob koncu se vsem udeležencem zahvaljujemo za njihov doprinos pri izvedbi tabora, staršem pa za (vnovično) izkazano zaupanje. Iskrena hvala.

Trenerji: Aleš Centa, Matjaž Kern, Gregor Perhaj, Nik Krivec, Matej Maček.

Se vidimo naslednje leto na že 7. izvedbi.

 

p.s. Nekaj vtisov si že sedaj lahko ogledate v Galeriji, še več, pa v naslednjih dneh.