Dober začetek, slabo nadaljevanje

salonit_anhovo_20120129_1991140997Kranj, 15. februarja. Kranjski Astec Triglav je v 3. krogu modre skupine drugič izgubil, tokrat v Kanalu proti Salonitu s 3:0 (22, 12, 13). Kranjčani so tekmo dobro odprli, vodili v prvem nizu nekajkrat za 2 točki, od izida 20:21 za Astec Triglav pa se je začela kranjska barka potapljati. Kljub zelo solidnemu sprejemu začetnega udarca Triglavani nikakor niso prišli do svoje igre, saj so Kanalci igrali čvrsto in z neprebojno obrambo in spravljali v obup napadalce gostov, ki tudi po nekajkrat zapored niso uspeli uspešno zaključiti akcij. Kranjčani bodo sedaj skušali poraz čim hitreje pozabiti in proti drugi primorski ekipe v soboto pokazati boljšo predstavo, ki so jo vsekakor sposobni.

Športna dvorana Kanal, gledalcev 250, sodnika: Perčič (Kamnik), L. Globačnik (Topolšica). 

Salonit Anhovo :
 Česnik 1, Koncilja 9, Lazar, J. Kovačič, Bektašević, A. Kovačić 8, Pirih, Paliska 15, Mijatovič 5, Bregant 9, Krivec 2. 

Astec Triglav: 
Lužovec 3, Šmitran 5, Pokeršnik 12, Hafner, Jan, Rop 4, Bežek, Potočnik 2, Štembergar Zupan 5, Perhaj 4, Rezar 5.

 

Odbojkarji Salonita so še podaljšali zmagovalni niz. Proti neugodnim Kranjčanom so zabeležili že deseto zaporedno zmago, na domačem igrišču pa so v sezoni zabeležili le dva poraza (ACH Volley, Calcit Volleyball). Varovanci Andreja Urnauta so tekmece dočakali s spoštovanjem, saj so jim letos že povzročili nekaj sivih las. Na prvi tekmi v Kanalu so jim celo odščipnili točko, namučili pa so jih tudi v Kranju, kjer je bil izid sicer 1:3, a nizi so bili izenačeni.

Tokrat pa je bil izenačen le prvi niz. Domači so sicer s trdnim blokom, ki je bil spet njihovo najmočnejše orožje, hitro prešli v vodstvo (7:4), a nato so se začele težave s sprejemom in posledično organizacijo napada. Po slabi realizaciji napadalnih akcij gostiteljev so gostje ob drugem tehničnem odmoru vodili s 16:14, nato pa še nekaj časa držali minimalno prednost. A Kanalci so še pravočasno strnili svoje vrste, zaostanek 20:21 spremenili v vodstvo, ki so ga zadržali do konca.

Kot da bi Gorenjcem tesen poraz v prvem nizu vzel vso voljo, so v nadaljevanju povsem popustili. Že ob prvem tehničnem odmoru so gostje zaostajali 4:8, nato tekmecem dopustili še pet zaporednih točk, zaostanka 4:13 pa seveda niso mogli več nadomestiti. Tega so se dobro zavedali, saj pravega odpora niso več nudili. Niti v tretjem nizu, ko so že na začetku povedli z 11:3. Njihov pritisk se je nato razumljivo nekoliko zmanjšal, a tudi njihova manj zavzeta igra v rezultatskem smislu gostom ni ponujala nobenega upanja, Dane Mijatovič je z blokom prekinil njihovo trpljenje in postavil končni izid. Kanalci so tako z lahkoto prišli do tretje zmage v modri skupini, v nadaljevanju prvenstva zaenkrat niso izgubili niti niza.