Druga ekipa Astec Triglava tokrat poražena s 3:2

IMG_9631_matej_obrez_500X333Brezovica, 13. novembra. V derbiju sosedov na lestvici so igralci Prigo Brezovice po 5 nizih in 2 urah in 11 minut igre premagali goste iz Kranja s 3:2 (21, 17, -16, -22, 9).


Balon DUOL Brezovica. Gledalcev 35, Sodnika: Srša, Milojevič.

Prigo Brezovica: Verčič, Šolinc, Korošec 1, Čot 6, Željeznov A. 11, Željeznov V., Brumen 7, Zagorc 17, Zupančič 5, Ivančič, Novljan 13, Pečan, Umek, Hodnik 1; Trener: Samo Brezočnik

Astec Triglav II: Kos 3, Lužovec 20, Hafner S. 3, Kalan (C) 17, Krivec 6, Mencigar 3, Mrak, Vodišek, Hafner G., Jerele -L, Turšič, Škarabot -L, Rezar 12; Trener: Matej Maček

Gostje iz Kranja so zelo podjetno začeli in domača ekipa je hitro zaostala za nekaj točk. Pri rezultatu 16:10 za Triglavane so domači igralci na servis Čota uspeli narediti delni izzid 4:0 in se tako zelo približali gostom. Kljub majhni krizi so  Kranjčani zopet dosegli dve točki in prednost povišali na +4. Navidezno varna prednost pa se je v sami končnici stopila in Brezovčani so z dvema serijama točk niz uspeli zaključiti v svojo korist.

Drugi niz je bil v začetku izenačen. Pri rezultatu 12:16 je zapisnikar na tekmi ugotovil, da je je nekaj narobe s postavitvijo igralcev. Igralci Brezovice so preskočili 2 rotaciji. Po odločitvi sodniškega kolegija se je stanje normaliziralo, seveda v rezultatskem smislu ne, kar je milo rečeno sporno. Igralci Brezovice so niz pripeljali h koncu z 8 točkami prednosti.

V trejtem in četrtem nizu smo videli pravi preporod Kranjčanov, ki so popolnoma razorožili domače igralce in z majhnim številom napak in izredno učinkovitim napadom in servisom oba niza tudi dobili in si tako ustvarili lepo popotnico za odločilni niz, ki pa so ga v nasprotju s pričakovanji začeli katastrofalno kot že dolgo ne, z delnim izidom 6:0. Taka razlika je bila tudi na koncu niza (15:9) in dve točki sta ostali doma, Kranjčani pa so domov odpeljali samo eno.