Druga kadetska ekipa Astec Triglav I dvakrat izgubila

ekipa 2Žirovnica, 19.oktober. Druga kranjska ekipa pa je po všečni igri izgubila proti ekipama iz Kanala in iz Žirovnice. Z malo sreče in z več izkušnjami, bi lahko kranjski mladci osvojili prvi niz v tekmovanju. Naslednji kadetski turnir bo na sporedu 16.11. v domači dvorani ŠD Planina.

 

Astec Triglav : Žirovnica 0:2 (23:25, 10:25)

Astec Triglav I: Mohar, Fajfar, Vizovišek, Stare, Čelik, Maj, Pernuš. Golob, Fojkar. Trener: Krivec

 

Triglavani so prvi niz začeli nekoliko zadržano, zaradi česar si  je ekipa iz Žirovnice priborila prednost petih točk. Po medlem začetku so se Triglavani zbrali in se z neugodnimi servisi ter dobrimi obrambami v končnici prvega niza povsem približali gostiteljem in izid celo izenačili. Po srditem boju so na koncu niz na razliko dobili Žirovničani. V drugem nizu sta se ekipi do desete točke izmenjavali v vodstvu, nato pa je sledila serija točk gostiteljev, ki so si pridobili neulovljivo prednost. Triglavani so poskušali z menjavami libera in korektorja, a to za preobrat ni zadostovalo. Zmaga je tako ostala v Žirovnici. 

 

 

Salonit Anhovo : Astec Triglav I 2:0 (25:21, 25.22)

Astec Triglav I: Mohar, Fajfar, Vizovišek, Stare, Čelik, Maj, Pernuš. Golob, Fojkar. Trener: Krivec

 

V drugi tekmi se je druga kadetska ekipa iz Kranja pomerila z igralci iz Anhovega. Slednja je v predhodnji tekmi proti prvi kadetski ekipi Triglavanov pokazala zelo borbeno igro in Kranjčanom povzročila nemalo preglavic. Kljub temu so se Kranjčani, ki po večini nastopajo še v kategoriji starejših dečkov, pogumno zoperstavili Primorcem. Z disciplinirano igro v bloku in obrambi so  Kranjčani  do končnice prvega seta uspešno parirali ekipi Salonita, a je za zmago zmanjkalo nekoliko odbojkarskega znanja. Set se je zaključil pri 21 točki Triglavanov.

V drugem setu sta se ekipi do devete točke izmenjavali v vodstvu, nakar so se Primorci z dobrimi servisi oddaljili za 7 točk. Pri tej prednosti so vztrajali vse do 20 točke, ko je na servis prišel David Golob in z njim dosegel dve neposredni točki. Triglavani so se nevarno približali, zaradi česar je bil trener Salonita prisiljen vzeti pol minute odmora. Golob je nadaljeval z dobrimi servisi, s čimer so Kranjačni ujeli Primorce in celo povedli na 22. točki. Slednji so vzeli še druge pol minute odmora, s čimer so uspeli prekiniti napad Gorenjcev. Ekipi sta se do zadnje točke izmenjavali v vodstvu, a na koncu je Primorcem uspelo strniti vrste in tekmo zmagati na razliko.

 

Kljub dvema porazama gredo mladim Kranjačnom vse pohvale za prikazano borbeno in neustrašno igro.