Druga kadetska ekipa do prve zmage

spring cup kranj 2013 20130504 1172356894Braslovče, 24.november.Druga kadetska ekipa Astec Triglava je na drugem kvalifikacijskem turnirju dosegli prvo zmago proti Braslovčam in drugi poraz proti ekipi iz Frama. Pred zadnjim turnirjem, ki se bo odvijal 8.decembra v ŠD Planina so Kranjčani na tretjem mestu in imajo priložnost, da se z dvema zmagama uvrstijo v “A” ligo.

Za ekipo Triglava se je nedeljski turnir v Braslovčah dobro končal. Prvič pod vodstvom trenerke Petre Maček Zarnik, so fantje dosegli zmago in poraz. Prva tekma, proti ekipi iz Braslovč, je bila napeta, čeprav se je za Kranjčane niz dobro začel. Skozi potek prvega dela, je bilo prisotno precej nervoze in neučakanosti, saj so se fantje tekem veselili in v pričakovanju začeli igrati nekoliko zmedeno. Braslovče so lovili ves čas in nikakor niso našli prave rešitve. Proti koncu niza je bilo še preveč napak pri servisu in napadu, v preveliki zmedi, pa so bili fantje še ob dve točki zaradi napačne postavitve v igišču. Niz se je končal 21:25 za ekipo Braslovč. 
Sprejem servisa je bil skozi celotni turnir najslabši element igre pri Triglavanih a so k sreči v drugem nizu dobro odigrali obrambo. Podajalec je razširil igro na vse pozicije in tako zmedel nasprotnike, da niso uspešno postavili bloka. Tako so napadalci dobili nov zagon in drugi niz prepričljivo uspešno zaključili z 25:20.
Pred odločilnim tretjim nizem ni bilo pretirane nervoze, ker je veselje preplavilo vse igralce in jim dalo motivacijo za borbo, ter nekoliko prikrilo odgovornost vsakega posameznika na igrišču pred zaključnim delom tekme. Suvereno so povedli s 5:1, kar jih je še bolj poneslo k dobri in navidez brezskbni igri. Borili so se do konca, čeprav so se Braslovčani precej pribljižali in uspešno zaključili niz s 15:12 in prepričljivo zmagali z 2:1.
 
Druga tekma je bila popolnoma drugačna, saj je bila ekipa Frama popoln narekovalec tempa igre, kateremu pa s slabim sprejemom odlično izvedenih servisov Kranjčani niso mogli slediti. Tako je ekipa Triglava z borbo počasi zaostajala in izgubljala točko za točko. Prednost se je večala in hitro postala neulovljiva. Prvi niz so izgubili na 16. Fantom tudi močno motiviranje trenerke ni pomagalo, saj je bila motivacija in upanje na najboljše tisto, kar je na koncu še ostalo. Enostavno je bila ekipa Frama boljša. Neizkušenost napadalcev, slab blok in ponavljajoči se slabi sprejemi, so Triglavane kar hitro postavili v pozicijo, iz katere niso več mogli rešiti tekme v njihov prid. Obstali so na 10 točkah in tako s porazom zaključili tekmo.
 
Astec Triglav I: Čalič, Repič, Remec, Jelenc, Stenovec, Stružnik, Grmek,Pernuš. Tremer: Maček Zarnik
 
Braslovče : Astec Triglav I 1:2 (25:21, 20:25, 12:25)
Astec Triglav I : GOKOP Fram 0:2 (16:25, 10:25)