Druga zmaga v modri skupini

IMG_9910Kranj, 18. februarja. Astec Triglav je v tekmi 5. kroga modre skupine lige Radenska Classic v domači dvorani ŠD Planina premagal novogoriški GO Volley s 3:1 (14, -20, 14, 23). V tekmi velikih nihanj so se Kranjčani proti oslabljenjim gostom na koncu bolje znašli in tekmo pripeljali do zanesljive zmage. Omeniti velja, da pri gostih nista nastopila obolela Čuturič in Filiputti, v četrtem nizu pa se je poškodoval še Čabarkapa. Kljub temu so se gostje na trenutku dobro upirali in povzročali kar nekaj težav domačim odbojkarjem, saj so Kranjčani napravili skoraj še enkrat toliko napak kot gostje. Zdaj Astec Triglav čaka gostovanje v Kamniku, kjer se bodo v sredo, 22. februarja, ob 17:30 pomerili s tamkajšnjim Calcit Volleyballom.

Športna dvorana Planina. 100 gledalcev. Sodnika: Iso Adrovič (Kamnik),  Dejan Jovanovič (Komenda).

Astec Triglav: Lužovec 4, Šmitran 11, Pokeršnik 25, Hafner 1, Jan 1, Rop 4, Bežek(L), Potočnik 1, Štembergar Zupan 17, Perhaj 1, Rezar 6. Trener: dr. Tine Sattler

GO Volley: Karnel, Marič, Oberdank 7, Krivec 3, Čuturić, Filiputti, Čabarkapa 10, Vidič, Jerončič 4, Sirk 3, Vidmar 8, Koncilja 11. Trener: Samo Miklavc.

STATISTIČNI PODATKI

FOTOGALERIJA

Že na samem začetku obračuna med ekipama Astec Triglav in GO Volley je prišla do izraza odsotnost Jasmina Čuturića, enega vodilnih mož gostujoče ekipe. Poleg težav na sprejemu je bila posledica tudi večja predvidljivost podaje, saj je Čabarkapa moral prevzeti večjo vlogo v napadu. Razpoloženi Triglavani so vse to izkoristili. Prihajali so do točk na servisu in bloku ter ob drugem tehničnem odmoru vodili že s 16:10. Težave gostov na sprejemu in zaključevanju pa so se nadaljevale. Domači trener Sattler je izkoristil visoko prednost in polovico ekipe znatno pomlajšal. Tudi spremenjena postava Triglavanov ni imela težav pri zaključevanju seta s 25:14.

V drugem setu igralcem GO Volley-ja ni uspelo ustaviti momenta Triglavanov. Zaustavili so tudi oba blokerja, prej najučinkovitejša napadalca gostujoče ekipe. Nabrana prednost domačih pa se je izničila, ko se je razigral Čabarkapa. S servisi in napadi iz zadnje linije je opogumil svojo ekipo, da je zaigrala bolje tudi na bloku in v obrambi. Ob vodstvu Gorice s 13:11 je Sattler vzel pol minute odmora, nalet pa se je nadaljeval tudi po njem. Mladi sprejemalec Jerončič je povzročal ogromne težave domačim sprejemalcem, goriški napad pa je blestel tako prek sredine, kot na krajih. Gostje so povedli z 19:14. Nenaden zaostanek je spravil domače v paniko in nenavadne napake. Šele pri rezultatu 22:16 so Triglavani prek Lužoveca prišli do parih zaporednih točk, vendar vseeno premalo, da bi preprečili rezultat 25:20.

Nov set so Triglavani začeli kar nekoliko jezno in z večjo odločnostjo v napadu nadomestili težave na sprejemu. Perhaj se je izkazal v obrambi in omogočal Pokeršniku nove napade. Čabarkapa je ponovno z napadi iz zadnje linije ohranjal svojo ekipo nad gladino, oziroma na razdalji največ štirih točk. Do večje prednosti so Kranjčani prišli po sumljivi sodniški odločitvi, ki je ujezila Šmitrana. Ta je odgovoril z blokom in povedel ekipo na udobnih 17:9. Priložnost sta dobila Lužovec ter Potočnik in nadaljevala razpoloženo igro domače ekipe. Set se je brez pretresov končal s 25:14.

V začetku četrtega seta si je pri doskoku iz bloka Dejan Čabarkapa zvil gleženj in Primorci so ostali še brez drugega ključnega sprejemalca. Na njegovo mesto je stopil Gregor Sirk, ekipa GO Volley-ja pa se niti ni zmedla in celo povedla z 8:5. Tudi v nadaljevanju so delovali bolj, kot da bi se okrepili z dodatnim igralcem. Blesteli so v vseh elementih igre, domači pa so delovali čedalje bolj neodločno. Ob drugem tehničnem odmoru je bil rezultat 16:12 v korist GO Volley. Pri 19:15 je že pošteno dišalo po petih setih, zato je Sattler zahteval time out. Po njem so se Triglavani zbrali in znižali na 19:18, ko je igro ustavil Miklavc. Slednjemu se je poteza obrestovala v enaki meri, saj je njegova ekipa, po dveh napakah Kranjčanov, povedla z 22:20. Postopek se je ponovil še enkrat, rezultat pa je skočil na 23:22 za Triglav. Domači so z asom Jana izkoristili prvo zaključno žogo in osvojili niz s 25:23.