Še drugič proti Salonitu

Thumbnail PreviewKranj, 9. marca. V sredo, 10.3.2010, ob 19. uri bo v ŠD Kanal tekma 8. kroga lige Radenska Classic – modra skupina med domačim Salonitom Anhovo in Astec Triglavom. To bo drugo letošnje merjenje moči med tem dvema ekipama. Kranjčani odhajajo na to gostovanje sicer s slabo popotnico sedmih porazov v modri skupini, vendar trdno odločeni, da se ta niz slej ko prej prekine. Priložnosti za to bo še nekaj in prva je že v sredo, saj so Triglavani v Kanalu po tradiciji igrali dobro in osvajali tudi točke, če že zmagovali ravno niso. Zaradi objavljenega vremenskega alarma so Kranjčani sicer želeli tekmo prestaviti, vendar Salonit na prestavitev ni pristal, čeprav so ta konec tedna prosti ligaških obračunov. Tako odbojkarjem Astec Triglava ne preostane drugega, da se poleg Salonita uspešno spopadejo tudi z orkansko burjo in snežnimi zameti.

Pri Kranjčanih je še vedno vprašljiv nastop Mateja Čulibrka, ki še čuti posledice vnetja v ramenskem sklepu. Kljub temu je čas, da kranjski odbojkarji končno pokažejo nekaj več svojega znanja, ki ni tako skromno kot je točkovni izplen. To da so Kranjčani sposobni igrati bolje in tudi osvajati točke, je bilo videti v posameznih nizih v dosedaj odigranih tekmah. Res je, da si proti ekipam v modri skupini ne kaže privoščiti zaporednih napak in prevelikih nihanj v igri, ki so značilna za manj izkušene ekipe. Tega je bilo v poteku prvenstva v modri skupini le preveč, da bi bili izidi lahko ugodnejši.

Po drugi strani tudi Salonit tekem v modri skupini ni odigral tako suvereno, da bil lahko prepričan v zanesljivo zmago na domačem igrišču. Kar nekaj nizov in tudi točk so izgubili in si na ta način tudi ogrozili drugo najugodnejšo pozicijo za končnico, saj jim sedaj tesno dihajo za ovratnik tako “sosedje” iz Prvačine kot Prekmurci. Točko jim je na igrišču v Kanalu odščipnil tudi Calcit Volleyball, tako da imajo Kranjčani dovolj zgledov in spodbud za to, da iztržijo čim boljši rezultat v Kanalu in poizkusijo že v sredo prekiniti črno serijo. Rezultat tekme bo na spletni strani www.oktriglav.si možno spremljati v živo od 19. ure dalje.