Še tretji poraz v domači dvorani

go_volley_20121028_1022830371Kranj, 28. oktobra. V tekmi 4. kroga 1.DOL Radenska Classic je Astec Triglav doživel še tretji poraz. V ŠD Planina so bili s 3:0 (19,19,23) boljši odbojkarji GO Volley iz Nove Gorice. Novogoričani so v Kranju nastopili skoraj kompletni, na igrišče ni stopil le Aljoša Orel, ki še okreva po poškodbi. Triglavanom se je ponovila stara hiba, saj so napravili veliko število lastnih napak, kar je nasprotnik s pridom izkoristil. Veliko je bilo zgrešenih začetnih udarcev (16), kar z izplenom neposrednih točk oz. asov ni opravičljivo. Tudi število blokov govori o tem, da nasprotnika niso uspeli odmakniti od mreže. Zaskrbljujoč je tudi učinek korektorja v ekipi Astec Triglava, saj je od 15 žog samo eno uspel pretvoriti v točko. Kranjčane čaka še kar nekaj dela, da bodo te hibe odpravili. Ker igralci trdo delajo, se bo učinek tega prej ko slej pokazal, saj bo prvenstvo še dolgo in priložnosti za popravne izpite dovolj.

Športna dvorana Planina. 150 gledalcev. Sodnika: Miklošič (Maribor), Gril (Limbuš).

Astec Triglav:  Klemenčič, Lužovec, S. Hafner 1, Jovanov, Bilandžić 1, Močnik 3, Rop 13, Bežek(L), Štembergar Zupan 10, T. Hafner, Perhaj 2, Rezar 10. Trener: Matej Maček

GO Volley: Vrtovec , McGovern 3, Oberdank 2, Vidmar, Čuturič 8, Filiputti , Konjedic , Sirk (L), Savičić 9, Bregar 11, Tomić , Orel, Krašna, Gašparin (L), Dos Santos 14.

STATISTIČNI PODATKI

Gostje so v Kranju začeli z nekoliko presenetljivo postavo, saj se je v ekipi ponovno pojavil kanadski podajalec McGovern, na mestu korektorja pa je nastopil Brazilec Dos Santos. To je presenetilo tudi Kranjčane in gostje so hitro povedli s 3:0. Triglavani so se dokaj hitro zbrali in izid znižali, a do izenačenja do prvega tehničnega odmora niso prišli. Po tehničnem odmoru pa so Kranjčani grešili v nekaj napadalnih akcijah pri že izigranem bloku gostov in omogočili Primorcem povečanje prednosti na 8:12. Tudi po odmoru domačega trenerja se stanje na igrišču ni spremenilo. Neodločna igra Kranjčanov je bila premalo za obrambo gostov, poleg tega pa jim je tudi uspevalo vse in izid ob drugem tehničnem odmoru je bil +6 za goste. Po lepem protinapadu Roka Rezarja, ki je dvignil maloštevilne gledalce na noge, pa so si prvi polminutni odmor vzeli gostje. Prekinitev jim je pomagala, saj so takoj spet ušli na 13:18 in zadnji odmor v tem nizu je vzel domači trener Matej Maček. Do izida 16:21 za goste so Kranjčani napravili že 8 napak, gostje pa le 3. GO Volley je preko Dos Santosa rutinirano prišel do prve zaključne žoge in z napako domačih so jo tudi izkoristili.

Popolnoma drugačna slika je bila na igrišču v začetku drugega niza. Domači so zaigrali kot prerojeni in si priigrali lepo prednost 7:3. A kaj, ko Triglavani spet niso obdržali zbranosti in prednost zapravili s serijo napak. Ob tehničnem odmoru so že vodili gostje za točko. Nekaj slabših sprejemov domačih pa so Novogoričani izkoristili in si priigrali prednost 3 točk (11:14). Kranjčani nikakor niso mogli razredčiti bloka gostov, ki so tudi v obrambnih akcijah delovali precej bolj zanesljivo kot Kranjčani. Do drugega tehničnega odmora kljub stalnemu pritisku Triglavanov ni prišlo do preobrata. Razvoj dogodkov na igrišču je šel podobno kot v prvem nizu in pri tako velikem številu napak domače ekipe (11), ni bilo upanja na uspeh, saj so gostje igrali precej bolj zanesljivo in tudi drugi niz dobili z enakim izidom kot prvega.

Začetek tretjega niza je podobno kot v drugem nizu pripadel domači ekipi. Pri 6:3 so si gostje že vzeli prvi odmor. A tokrat so Kranjčani ubrali drugačno pot kot v preteklih nizih in prednost še povečali – 8:4 je bilo ob prvem tehničnem odmoru. Kranjčani so tudi v nadaljevanju z dovolj zanesljivo igro in nekaj lepimi napadi uspeli rezultatsko prednost 4 točk vseskozi držati v svojo korist. Ob drugem tehničnem odmoru so celo prišli do najvišje prednosti 16:11. Po odmoru pa je spet sledilo obdobje slabše igre Kranjčanov. Pri 16:14 je Maček vzel pol minute odmora in prekinil serijo gostov. Z nekaj sreče po servisu Savičiča so gostje prišli le na točko zaostanka, ampak tokrat domači niso popuščali in v končnico prišli s prednostjo dveh točk. Gostje so po napaki domačega podajalca izid poravnali pri 21. točki. V končnici so se spet pokazali kot zrelejša ekipa in prišli do prve zaključne žoge, ki pa je niso izkoristili. So pa zato drugo po skupno 31. napaki domače ekipe.