Gasparini in druščina zmagali v Kranju

V Kranju je v zadnji tekmi letos Calcit Volley premagal domačo Hišo na kolesih Triglav s 3:0 (13, 21, 19). Pri gostih, ki so odigrali res vrhunsko, se je še posebej izkazal Mitja Gasparini.

Športna dvorana Planina, tekma zaprta za gledalce, sodnika Miklošič (Maribor) in Vrenko (Šempeter).

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimović, Nanut, Glamočanin, Tučen 4, Bregant 9, Godnič 1, Libnik(L), Snedec, Mali 8, Štembergar Zupan 5, Šikanič, Maček 3, Fajfar (L). Trener: Sašo Rop.

Calcit Volley: Kos , Hribar (L), Bregar, Purić 8, Kosmina, Gasparini 20, Hebda 9, Klobučar 9, Jerončič, Brulec 2, Beravs, Štalekar 3, Plot (L). Trener: Gregor Jerončič.

Na zadnji tekmi v letu 2020 sta se v Kranju srečali ekipi kranjske Hiše na kolesih Triglav in Calcit Volleyja iz Kamnika. Gostujoča ekipa je tekmo začela v najmočnejši postavi. Prek Gasparinija so že takoj na začetku z močnimi servisi oddaljili Kranjčane od mreže. Gasparini je svojo ekipo popeljal do prednosti 4:7. Pritisk gostov je kranjski strateg Sašo Rop prekinil z odmorom. Gasparini se ni zmedel in je takoj po odmoru dodal še eno točko na servisu. Potem so domači vendarle ujeli ritem in prekinili serijo. Kamničani so še naprej izvajali pritisk na servisu – točko je dosegel tudi Štalekar, tako da so prednost še nekoliko povišali. Pri Kranjčanih je dobro napadal Miha Mali in držal korak z gosti. V tem obdobju je bil tudi sprejem gostov precej boljši, kar je Kranjčanom povzročalo posledično velike težave v bloku. Gostje so servirali res odlično. Svoje je dodal še Hebda, tako da je pri 9:15 Rop vzel še drugi odmor. Prekinitev ni prenesla sprememb, na servis je ponovno prišel Gasparini, ki je bil za  sprejemalce Triglava nerešljiva uganka. Pri 11:22 je kranjski trener prekinil potek še z dvema menjavama. Točko na servisu je dosegel še Klobučar, Kranjčani pa so za zaključek niza zgrešili servis in ostali pri 13 osvojenih točkah.

V začetku drugega niza so imeli pobudo domači odbojkarji, ki pa je zaradi netočnosti pri izvajanju servisa niso mogli pretvoriti v točke. Po napaki Hebde in servisu Godniča pa je bil izid prvič nekoliko bolj v korist Kranjčanom, ki so povedli z 10:8. V tem nizu tudi Kranjčani niso popuščali. Z nekaj odličnimi protinapadi so prednost še povečali in pri izidu 16:13 je Jerončič vzel prvi time-out na tekmi. Gostje so izenačili z dvema zaporednima blokoma. Po nesporazumu v obrambi domačih (19:20) pa je Rop vzel odmor, saj so gostje naredili serijo štirih točk zaporedoma, ki so jo nadaljevali še po odmoru do izida 19:22. Prednost je tudi zadoščala za zmago v drugem nizu.

Tretji niz so bolje odprli gostje, ki so povedli s 5:7, a nato so Kranjčani z izjemnimi obrambami in protinapadi prek Breganta povedli z 10:8. Na 12. točki so gostje izenačili po nekaj slabših napadih domače ekipe. Nato je na sceno stopil ponovno Gasparini – in goste ponovno odlepil na 12:14. V tem nizu Triglavu servis ni šel tako od rok kot v prejšnjem in gostje so precej lažje prihajali do točk na servis nasprotnika, polega tega pa so rešili kar nekaj dobrih napadov Malija in Breganta ter jih v protinapadu realizirali. Pri 14:18 je Rop poklical svoje fante na odmor. Pri gostih je še naprej odlično napadal Gasparini, ki je dobil skoraj polovico vseh žog in imel tudi izjemno realizacijo (56 %). Kamničani so tudi ta niz dobili in povsem zasluženo tudi tekmo.