Gladka zmaga in preskok v prvo polovico lestvice

V 6. krogu 1. DOL za moške sta se srečali ekipi Hiša na kolesih Triglav in Hoče. Zmago so zasluženo gladko slavili Kranjčani s 3:0 (21, 16, 21) in so z lepo predstavo navdušili domače gledalce v Športni dvorani Planina.

Dvorana ŠD Planina, Kranj, gledalcev 150, sodnika Jovanovič Dejan, Milojevič Mihajlo.

Hiša na kolesih Triglav: Tučen 9, Bregant 11, Maček, Kos , Bošnjak 6, Pernuš, Mali 10, Libnik (L), Jenko 4, Kök  7. Trener: Sašo Rop.

Hoče: Cafuta 4, Crnjanski 15, Klinc, Šijanec 14, Drvarič , Kolman, Lobnik 11, Franc 3, Repa, Brglez 1, Kavnik, Šikanič; trener: Miran  Merkuš.

Kranjčani so tekmo zelo dobro začeli, saj so prišli do hitrega vodstva s 4:1 na račun dobrih servisov in čvrstega bloka. Gostje so se hitro zbrali in z dvema neubranljivima servisoma Crnjanskega izid izenačili na 5:5. Hoče so po izenačenju zaigrale bolje in se uspele odlepiti na 6:9. Miha Mali je z napadom in servisom uspel poravnati izid na 10. točki. V napadu se je razigral tudi Črt Bošnjak, pri gostih sta neusmiljeno zadevala Crnjanski in Šijanec. Ko je pri Kranjčanih svoje dodal še Bregant v napadu, pa je bilo vodstvo Hiše na kolesih spet  izdatnejše – 16:13. Dva slaba sprejema Bošnjaka sta bila dovolj, da so gostje prednost spet izničili. Pri 18:18 je Sašo Rop vzel še drugi odmor v prvem nizu. Kranjčani so prek Aleša Köka in Breganta spet prevzeli vajeti igre v svoje roke in pri 21:19 je time-out vzel trener gostov Merkuš. Kranjčani pa so še bolje zaigrali v obrambi ter po napaki Crnjanskega in  z blokom Bošnjaka dosegli še 2 točki zapored. Niz je zaključil kapetan Kranjčanov Janko Bregant, potem ko so se gostje izjemno ubranili prave bombe Uroša Tučna.

V drugem nizu so Kranjčani podobno kot na začetku prvega hitro ustvarili prednost 4 točk – 6:2 in Miran Merkuš je posegel po prvem odmoru. Gostje se nikakor niso uspeli zbrati, saj so Kranjčani prednost še povišali na 8:2. Prednost 6 točk so domači obdržali na račun zelo razpoloženega Aleša Köka, ki je odlično razigraval svoje napadalce, hkrati pa poskrbel tudi za svojo kvoto točk z napadi na drugo žogo in trdnim blokom. Merkuš je pri 16:8 vzel še drugi odmor. Hočani so precej grešili pri začetnih udarcih, tako da nikakor niso uspeli priti bližje, čeprav so solidno sprejemali servise in bili tudi relativno uspešni v napadu. Ko je prišel na servis Aljoša Šikanič, pa so uspeli znižati izid na 19:14. Rop je s time-outom vzel tempo gostom, Kranjčani so dosegli 3 zaporedne točke in niz je bil praktično odločen.

Tretji niz se je začel bolj izenačeno, saj sta točke dosegali obe ekipi. Na sredini se je izkazal Uroš Tučen, ki je nanizal nekaj lepih napadov. Kranjčani so sicer imeli pobudo, a je niso znali pretvoriti v rezultatsko prednost, dokler ni na sceno spet stopil Aleš Kök in z napadom domače povedel v prednost dveh točk. Ko je v protinapadu zaključil Bošnjak, Jenko pa dosegel točko z blokom, je bila prednost domačih že 10:6. Kako hitro se lahko stvari obrnejo v odbojki, se je izkazalo tudi tokrat. Napaka Malija v napadu in veliko sreče pri servisu Timoteja Franca 11:10 je pomenilo znižanje izida na 11:10. Time-out Ropa je dal nove energije domači šesterki, saj so v nekaj potezah spet povedli s 15:11. Tokrat sta bila eksekutorja Jenko in Mali z dvema napadoma. Miran Merkuš je vzel odmor, a Kranjčanov to ni ustavilo. Izvrstno je serviral Tučen in z dvema zaporednima asoma postavil izid 18:11, kar se je izkazalo kot nedosegljivo za goste.

Izjavi po tekmi: 

trener Hiše na kolesih Triglav Sašo Rop: “z disciplinirano igro smo v izredno pomembni tekmi prišli do zmage, čeprav nismo v optimalnem fizičnem stanju. Naslednja tekma je za nas tudi zelo pomembna, zato moramo pozdraviti nekaj manjših poškodb.”

Timotej Franc (Hoče): “V tekmo smo šli samozavestno, a se dogovorjenega načrta pred tekmo nismo uspeli držati. Že med tednom smo se na treningih dobro pripravljali na nam neugodnega nasprotnika, ki nam zadnja leta dela preglavice, še posebej v tej dvorani. Nismo našli pravih potez, ki bi lahko tekmo obrnile v naš prid.”