Gladka zmaga proti Panviti Pomgrad

Odbojkarji Triglava so v 7. krogu 1.DOL odpravili Panvito Pomgrad s 3:0 (15, 26, 19). Gostje so pokazali zobe edino v drugem nizu, ko so Kranjčani po visokem vodstvu v začetku niza v drugem delu popustili, v bitki točko za točko na koncu pa odnesli zmago in si tako tlakovali pot za zmago tudi na tekmi. Pri gostih ni nastopil poškodovani Dalibor Šmitran, pri Triglavu pa je na klopi obsedel lažje poškodovani Jan Planinc.

Športna dvorana Planina Kranj, 12. november 2016, gledalcev 150, sodnika Kramar in Perčič (oba Kamnik).

Triglav Kranj: Toman (L), Lužovec 1, Tučen 10, Bregant 15, Planinc , Beravs 3, Bežek 1, Mali 3, Jenko, Kök M. 11, Kök A., Rezar 8.

Panvita Pomgrad: Banič 3, Šmitran , Detela 8, Rojnik 4, Đorđević 3, Flisar 11, Bogožalec 12, Drvarič 2, Kasnik , Ratkai 1, Gašparin (L), Pečnik.

V prvem nizu so Kranjčani začeli izvrstno in v režiji Žana Beravsa, ki je tokrat začel v funkciji organizatorja igre, z dobrim servisom povedli s 5:2 in prisilili goste v prvi odmor. Z odmorom je sicer vzel nekaj sape domači šesterki, ampak le za kratko, saj so Kranjčani tudi na prvi tehnični time-out šli s prednostjo 4 točk. Po napaki Aljoše Bogožalca in prvi točki Matej Köka je Dejan Fujs poklical svoje fante še na en posvet, saj je bil izid na semaforju že 12:6 za Triglav. Tudi drugi tehnični odmor na semaforju še ni bilo velike spremembe. Kranjčani so z nekaj pametnimi potezami držali prednost, čeprav je treba reči, da so Prekmurci počasi prihajali v igro. Po bloku Žige Lužovca korektorju gostov in Uroša Tučna Jakobu Rojniku je bil izid že visokih 21:13. Prvo zaključno žogo je priigral Matej Kök, Sobočani so se ubranili, nato pa je Flisar zgrešil servis in prvi niz se je končal z izidom 25:15.

Drugi niz se je nadaljeval v stilu zaključka prvega, saj so Kranjčani hitro prišli v prednosti 7:1. Kranjčanom je uspevalo vse, gostom pa bolj malo in tudi tehnični time-out ni prinesel znižanja izida gostom. Fujs je poizkušal tudi z menjavami, ampak Triglav se tokrat ni pustil zmesti. Pri 9:1 je Dejan Fujs spet poklical svoje fante na odmor, saj so imeli velike težave pri sprejemu servisa Kranjčanov. Po tem odmoru pa so vendarle tudi gostje začeli nabirati točke. Z dvema blokoma Gorazda Flisarja Žigi Lužovcu so gostje prevzeli pobudo, zato je Sašo Rop vzel pol minute odmora. Zbranost pri Triglavu na sprejemu servisa je nekoliko popustila, gostje so se uspeli približati na 4 točke zaostanka. Po drugem tehničnem odmoru so Prekmurci še bolj pritisnili in na servis Aljoše Bogožalca zaostanek zmanjšali na 16:13. Gostje so uspešno sestavili tudi blok na Mateju Köku in pri 19:17 je Sašo Rop vzel še drugi odmor, ki pa ni ustavil gostov, ki so po dveh tehničnih napakah obeh kranjskih podajalcev, ki sta medtem zamenjala, izid izenačili na 20. Nato se je igralo točko po točko, pobudo so imeli zdaj eni zdaj drugi. Na koncu so nekaj več zbranosti vendarle pokazali Kranjčani in niz dobili 28:26.

Tretji niz so povedli gostje s 3:0, a jim Kranjčani niso ostali dolžni. Na servis Gorazda Flisarja so gostje spet pobegnili na 6:2 in domačega trenerja prisilili v zgodnje pol minute premora. Po odmoru pa je Triglav zaigral bolje, predvsem z boljšim servisom goste prisilili v napake in na prvi tehnični odmor že odšli s prednostjo točke. Z nekaj sreče pri servisu Mihe Malija je Triglav pobegnil na +3 in zdaj so si odmor privoščili gostje. Zdaj je Fortuna pokazala obraz tudi gostom, ki so spet prišli le na točko zaostanka. Triglavani se niso pustili ustaviti in so ob pomoči dobrega servisa Roka Rezarja spet potegnili na 14:10. Po time-outu gostov pa se je razplamtela prava bitka za vsako točko, z nekoliko več uspeha za domače, ki so tudi na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo 3 točk. Končnica se je začela po željah domačih, ki so po točki Roka Rezarja, ko je popravljal slabši napad Mihe Malija, povedli z 20:16. Miha se je odkupil še z enim asom za vodstvo z 22:17. Ko je servis zgrešil gostujoči bloker Jaka Banič, je postajalo vse bolj jasno, kdo bo zmagovalec današnje tekme.