Gokop Fram odnesel dve točki iz Kranja

Kranj, 9. marca. Odbojkarji Astec Triglava so po 6 zaporednih zmagah v zeleni skupini doživeli prvi poraz. Z 2:3 (-23, 17, -14, 22, -7) so bili boljši gostje iz Frama. Kranjčani so tokrat zaigrali precej slabše kot v zadnjih dveh tekmah na gostovanju v Račah, še zlasti zaskrbljujoča so velika nihanja v igri, ki so jih tokrat odbojkarji Gokop Frama s pridom izkoristili in se še za 1 točko približali Astec Triglavu na lestvici zelene skupine.

Športna dvorana Planina. 200 gledalcev. Sodnika: Plešnik (Mežica), Kamnik (Kotlje).

Astec Triglav: Šildenfeld, Čulibrk 11, Satler, Bilandžić 8, Ambrožič, Antonić 5, Rop  15, Bežek (L), Potočnik , Kristan 14, Štembergar Zupan 12, Berčič(L). Trener: dr. Tine Sattler.

Gokop Fram: Medved 2, Brus 6, Bojinović 2, Černec , Plešec 4, Krhlanko(L), Špendl  1, Čebulj 20, Ploj 3, Klobučar 18, Detela 9, Orešič, Štros(L). Trener: Jure Čopi.

STATISTIČNI PODATKI

Kranjčani so v začetku prvega niza hitro povedli s 3:0, a takoj nato napravili kopico napak in omogočili gostom delni izid 5:0. Tako je že v začetku niza moral reagirati z odmorom Tine Sattler. Gostov odmor ni zmedel, saj so prednost še povišali na 5:8 ob prvem tehničnem odmoru. Slaba igra Triglava se je nadaljevala tudi po odmoru, saj nikakor niso mogli sestaviti uspešnega bloka, pa tudi sprejem začetnega udarca je bil premalo uspešen. Gostujoči  blok je bil pa za razliko od domačega neprebojen, Fram je povedel že z 9:15. Domači so zaostanek znižali z dvema asoma Simona Bilandžića in takrat je Jure Čopi vzel pol minute odmora. Na drugi tehnični odmor so šli s prednostjo 12:16 odbojkarji Gokop Frama. Ko so Kranjčani malce popravili še igro v bloku, pa je bil izid na semaforju poravnan 16:16. Z uspešnim blokom Kristanu so gostje spet prišli do prednosti dveh točk pred končnico. Kranjčani pa zdaj niso popuščali in so takoj vrnili in izid poravnali na 20. Po napaki domače ekipe v napadu pa je bila prednost spet na strani Frama – 21:23 in Tine Sattler je vzel še drugi odmor. Sledilo je nekaj nervozne igre na obeh straneh, ki pa se je bolje končala za domače, saj so izid spet poravnali na 23. Niz so uspešno zaključili gostje, ki so bili na koncu bolj zbrani.

Tudi začetek drugega niza je bil uspešnejši za domače, saj so z dobrim servisom in posledično blokom povedli s 6:2. Juretu Čopiju ni preostalo drugega kot da že na samem začetku niza vzame pol minute odmora. Prekinitev ni umirila gostujočih sprejemalcev, saj so Kranjčani ob prvem tehničnem odmoru vodili že z 8:3. Nadaljevanje niza je ponudilo lepo igro na obeh straneh, a za spoznanje boljši so bili vseeno domači, ki so tudi vseskozi držali prednost 4 do 5 točk. V napadu se je pri Framu izkazal Klemen Čebulj, ki je gostom priigral znižanje izida na 13:11. Astec Triglav je odgovoril s serijo 3:0 in prednost ob drugem odmoru je spet znašala 5 točk. Po odmoru so gostje naredili nekaj napak v napadu in Astec Triglav je prišel do prednosti 19:12. Gostje so z odmorom pri 22:14 še zadnjič poizkusili spremeniti potek niza, a jim to ni uspelo.

Tretji niz je podobno kot prva dva odlično odprl Sašo Rop in povedel domače v vodstvo s 3:0. Jure Čopi je takoj reagiral s pol minute odmora. Tokrat je odmor pomagal, saj so se gostje hitro vrnili v igro in povedli s 3:5. Zdaj je vzel time-out Tine Sattler. Gokop Fram je obdržal prednost dveh točk tudi ob prvem tehničnem odmoru. Še nekaj napak domačih v napadu in gostje so vodili za 5 točk. Gostje so tudi uspešno izvajali začetne udarce in luknjali domači sprejem in ob tehničnem odmoru je bilo 9:16. Po odmoru pa so gostje naredili še 3 zaporedne točke, saj Kranjčani niso mogli zaključiti napada proti bloku Frama. Pri 9:19 je še drugi odmor vzel Tine Sattler. Po odmoru so domači zaigrali malo bolj zbrano, a prednost gostov je bila previsoka.

Takoj na začetku četrtega niza je prejel rumeni karton kapetan gostov Marko Bojinović, ker je malce preveč burno reagiral na sodniške odločitve, Simon Bilandžić pa je z asom popeljal domače do vodstva 5:1. Serijo je skušal prekiniti Jure Čopi z odmorom za svojo ekipo. Kranjčani pa so igrali kot da bi bili povsem prerojeni, saj je bil izid ob prvem tehničnem odmoru že 8:2. Pri izidu 11:2 je gostujoči trener zamenjal podajalca in kapetana Marka Bojinovića. Gostje so zdaj podobno grešili kot v prejšnjem nizu Kranjčani in pri 13:3 je vzel Čopi še drugi odmor. Tudi s tem odmorom ni prekinil razigrane igre kranjske šesterke, saj je vodstvo ob drugem tehničnem odmoru znašalo že 12 točk. Pri izdu 20:10 je po 3 zaporednih točkah gostov pol minute odmora vzel še Tine Sattler.  Sledil je popoln padec  v igri domače vrste in gostje so se približali na 5 točk zaostanka. Ko je že kazalo, da bodo domači vendarle zaključil četrti niz, pa so se gostje zmogli še toliko moči, da so prišli na 2 točki zaostanka, nato pa je niz zaključil domači kapetan in izid poravnal na 2:2.

V zadnjem nizu so bili v prvi polovici ves čas v rahli prednosti gostje, in ekipi sta zamenjali strani igrišča pri izidu 7:8. Z dvema blokoma so prišli odbojkarji Frama do prve večje prednosti in pri 7:10 je Tine Sattler vzel pol minute odmora. Toda na začetnem udarcu se Klobučar ni pustil zmesti in je popeljal svojo ekipo do prednosti 7:12, kar je bilo dovolj za zmago v nizu in na tekmi.