Gorenjski obračun pripadel Kropi

Radovljica, 16. oktobra (STA) – Odbojkarji moštva UKO Kropa so v tekmi 4. kroga 1. DOL Radenska Classic premagali Astec Triglav s 3:0 (21, 22, 20). Igra Triglavanov je bila tokrat v ključnih trenutkih neprepričljiva, medtem ko so Kroparji predvsem po zaslugi dobrih servisov izkoriščali svoje priložnosti in osvajali točko za točko.

STATISTIČNI PODATKI

Dvorana srednje gostinske šole v Radovljici, gledalcev 150, sodnika: Markelj (Bled), Pevc (Škofja Loka).

UKO Kropa: Jereb 3, J. Potočnik 15, Goričnik, Hrovat, Todorovič, Kržišnik, Slabe 9, Zupanc 6, Stavbar 5, Bogožalec 10, Mihelčič.

Astec Triglav:
Šildenfeld 3, Čulibrk 7, Bilandžić 9, Ambrožič, Antonić, Rop 6, Bežek, M. Potočnik, Kristan 10, Štenbergar Zupan 10, Berčič.

Gorenjski derbi so bolje začeli Kranjčani, ki so s pridom izkoriščali napake gostiteljev (2:5). Po začetni nervozi so Kroparji ujeli ritem in izenačili na šesti točki, z odličnimi servisi Jerneja Potočnika pa jim je uspelo narediti preobrat (10:6). Po polminutnem odmoru so se Kranjčani vrnili in po uspešnem napadu Bojana Kristana prišli na točko zaostanka (14:13). Po neubranljivem servisu Matije Jereba so si Kroparji spet priigrali tri točke prednosti (17:14). Zbrani gostitelji so brez težav držali prednost in prišli do prvega niza.


Drugi niz se je začel izenačeno. Do izida 6:6 sta se ekipi menjavali v vodstvu. Dober servis Mateja Čulibrka in blok Simona Bilandžiča sta gostom na prvem tehničnem odmoru prinesla dve točki prednosti (6:8). Kroparji so nadaljevali slabo in pri zaostanku 6:10 so vzeli polminutni odmor. Gostiteljem je odmor koristil in po zaslugi kapetana Luke Slabeta so izenačili na 11. točki. Gostje so hitro odgovorili in vse je kazalo, da bo izid v nizih izenačen (16:20). Kroparji pa se še niso predali in z blokom Potočnika so izid izenačili na 21. točki. Prav Potočnik je bil tisti, ki je tehtnico dokončno prevesil na kroparsko stran in gostitelji so se veselili še drugega niza.

UKO Kropa je bolje začela tretji niz in z blokom Jerneja Stavbarja so odšli domači na prvi tehnični odmor s tremi točkami prednosti (8:5). Nadaljevanje je bilo povsem v znamenju gostiteljev (19:11), ki so goste prekosili v vseh odbojkarskih elementih. Po dveh blokih Bilandžiča (20:16) so se gostje spet nevarno približali, a kaj več jim ni uspelo in gostitelji so se s točko Potočnika, najučinkovitejšega na dvoboju, veselili maksimalne zmage.