Hiša na kolesih Triglav drži četrto mesto

V 11. krogu 1.DOL je kranjska ekipa Hiša na kolesih Triglav gostoval v Šoštanju in premagal Šoštanj Topolšico s 3:2 (-25, -20, 21, 24, 14). V izjemno napeti in razburljivi tekmi so domači igralci pokazali zvrhano mero želje in borbenosti, kar pa je bilo na koncu premalo, saj je vseeno odločila kvaliteta, ki je bila na strani gostujoče ekipe.

Športna dvorana Šoštanj, gledalcev 200, sodnika Mesarič Franc(Murska Sobota), Miklošič Sanja (Maribor).

Hiša na kolesih Triglav: Tučen 19, Bregant 14, Kos 12, Bošnjak 21, Pernuš 3, Mali 2,Libnik (L), Jenko 5, Godnič , Erpič, Maček 8, Glamočanin 1. Trener: Sašo Rop.

Šoštanj Topolšica: Javornik 16, Marovt 2, Robida 22, Volovlek 1, Kafol, Pavić 6, Šoštarič, Žugić 23, Marušič, Koren, Hodžič Šlejkovec 8, Menih(L), Plankelj. Trener: Rade Dačović.

Prvi in drugi niz sta pripadla domači ekipi, čeprav so prvega kljub zaostanku na začetku Kranjčani že imeli v rokah. Šoštanjčani so se borili za vsako točko, odlično sprejemali servise gostov, ki si v nobenem nizu niso priigrali kakšne višje prednosti. Izjema je bil četrti niz, ko so vodili gostje že z 22:17, pa na koncu trepetali za zmago in izenačenje na 2:2. Tudi peti odločilni niz je bil izenačen, kljub temu, da so Kranjčani nekajkrat vodili za 2 točki. Na koncu je z asom zapečatil usodo domače ekipe najmlajši na terenu Jure Glamočanin. Triglavani so se veselili 2 točk za zmago, ki so jih ohranile v prednosti pred Panvito Pomgra, ki je podobno tesno s 3:2 slavila v Hočah.

Že v sredo, 11.12., bo ob 20. uri v ŠD Planina tekma 12. kroga proti Mariboru, kjer bodo igralci Hiše na kolesih Triglav skušali osvojiti nove točke in premagati vodilnega na lestvici.