Hiša na kolesih Triglav nazaj v igri za končnico

V tekmi 17. kroga 1. DOL za moške je Hiša na kolesih Triglav v Kanalu premagala tamkajšnji Salonit Anhovo z izidom 3:0 (16, 21, 20). Kranjčani so napravili pravi mali podvig, potem ko so zapored izgubljali točke v zadnjih dveh krogih in prepustili Krki in Šoštanju iniciativo v boju za končnico. S to zmago ima Hiša na kolesih Triglav spet vse niti v svojih rokah in čaka nas zanimiv in napet zaključek rednega dela prvenstva v soboto, 2. marca, ko v ŠD Planina prihajajo Črnuče.

Športna dvorana Kanal, sodnika Milojevič (Ljubljana) in Kramar (Kamnik)

Salonit Anhovo: Živanović 1, Česnik 2, Šarič(L), Nanut 2, Karnel 1, Basaneže 3, Kavčič 3, Čabarkapa 7, Peterlin 3, Tomič 5, Vrtovec 9. Trener: Igor Šimunčić.

Hiša na kolesih Triglav: Glamočanin, Plot (L), Tučen 8, Bregant 15, Kos 9, Bošnjak 12, Pernuš 3, Mali, Libnik (L), Jenko 5, Maček, Kök. Trener: Sašo Rop.

Tekma je bila izjemnega pomena za obe ekipi. Salonit Anhovo je točke potreboval za boj za 3. mesto po rednem delu prvenstva. Ekipa iz Kranja pa za izognitev nadaljevanja tekmovanja v zeleni skupini. Tekmo so z odlično igro v bloku bolje začeli gostje iz Kranja. Domači so z blokom Kavčiča ujeli goste na 7 točki. Sledila je serija zgrešenih začetnih udarcev na strani domačih odbojkarje in pri rezultatu 9:12 prva reakcija s polminutnim odmorom na domači klopi. Napake Kanalcev so se nadaljevale in pri rezultatu 10:15 je trener Šimunčić izkoristil še drugi polminutni odmor. Pred končnico so gostje vodili 15:20. Kanalci so imeli težave predvsem v zaključevanju napadalnih akcij. V končnici niza gostje niso popuščali in pustili domače odbojkarje le na 16. točki.

Dobra igra gostov v bloku se je nadaljevala tudi na začetku drugega niza. Gostje so povedli 1:5, ko je domači trener Šimunčić v igro poslal organizatorja Karnela na mesto Živanoviča. Po napaki Vrtovca v napadu so gostje povedli 2:8. Pri rezultatu 4:9 je pri domačih v igro na mesto Kavčiča vstopil bloker Česnik. V sredini niza so gostje po zaslugi odličnega Bošnjaka še vedno vodili za 5 točk. Pri rezultatu 10:16 je domači trener Šimunčić poizkušal s polminutnim odmorom zaustaviti nalet gostov. Takrat je v igro pri domačih na mesto Peterlina vstopil sprejemalec Tomić. Pri rezultatu 11:19 pa še mladi Nanut na mesto Čabarkape. Pri rezultatu 21:23 je pri gostih na mesto organizatorja vstopil Kok na mesto mladega Pernuša. Menjave so pri domačih sicer dvignile nivo igre, a niso zadostovale za zmago v drugem nizu.

Začetek tretjega niza je tokrat minil v izenačeni igri na obeh straneh mreže. Gostje iz Kranja so prvič ulovili Kanalce pri rezultatu 11:11. Z asom Česnika so se domači spet odlepili za dve točki in pri rezultatu 15:13 je prvič odreagiral gostujoči trener Rop. Po napaki Basanežeta v bloku so gostje izenačili rezultat na 17:17. Pri rezultatu 18:19 je pri domačih v igro na mesto Česnika vstopil Kavčič. V končnici niza so bili gostje bolj zbrani v napadu in zasluženo odnesli tri točke iz Kanala.