Hiša na kolesih Triglav z zmago na četrto mesto

Hiša na kolesih Triglav je v 10. krogu 1.DOL premagala Hoče s 3:0 (23, 16, 10) in se tako vsaj začasno prebila na četrto mesto 1.DOL. Tekma je bila enakovredna samo v prvem nizu, ki so ga v napetem zaključku dobili domači, v nadaljevanju pa so Kranjčani prevladovali v vseh odbojkarskih prvinah in prišli do pete zmage v prvenstvu.

Dvorana ŠD Planina, Kranj, gledalcev 200, sodnika Jovanovič Dejan, Kramar Franci.

Hiša na kolesih Triglav: Glamočanin, Erpič , Tučen 6, Bregant 14, Godnič, Kos 10, Bošnjak 12, Pernuš 2, Mali , Jenko 8, Maček, Libnik (L). Trener: Sašo Rop.

Hoče: Cafuta 4, Crnjanski 4, Pušnik 6, Kolman, Radović 15, Franc (C), Leva, Mejal 2, Šikanič 3, Založnik, Zidar (L), Ratkai J. (L). Trener: Jurij Čopi.

Zelo pomembno tekmo za obe ekipi so bolje začeli gostje iz Hoč. Že na začetku so se izkazali z borbeno igro, bili pa so tudi dovolj prodorni v protinapadu, da so si priborili 2 točki naskoka. Domači so slabše sprejemali, gostje pa v bloku dvakrat ujeli Črta Bošnjaka in pri 8:11 se je domači trener odločil za prvi time-out. Prekinitev je zalegla, saj so Kranjčani dobili 3 zaporedne točke, tako da je sedaj trener gostov zahteval odmor. Po odmoru so Triglavani še naprej igrali uspešno na servisu in v bloku ter si priborili prvo vodstvo na tekmi. Tudi gostje so odgovorili s serijo 3 točk na servis Radovića. Razpoloženi kapetan domače ekipe je pri 18:17 spet vrnil v vodstvo domačo ekipo. Nadaljevalo se je točko po točko v napeto končnico niza. Kranjčani so imeli kar nekaj žog za povečanje prednosti na 2 točki, pa so se gostje vedno uspel ubraniti. Na koncu je to uspelo Galu Kosu, ki je priboril prvo zaključno žogo Triglavu (24:22), a jo je podajalec gostov Šikanič uspel izničiti. Niz se je končal po napaki gostov v napadu za vodstvo Triglava 1:0.

V drugem nizu so Kranjčani že na začetku ušli na 3 točke prednosti. Z lepim napadom na trojni blok je na točko zaostanka znižal Crnjanski za goste. Domači so precej tvegali na servisu in posledično naredili kar nekaj napak. Pri izidu 13:10 je trener gostov vzel prvi odmor in prislužil točko, saj je Tučen pri domačih nato zgrešil servis. Po odmoru je 2 točki priigral Bregant in povišal na 15:11. Triglav je nadaljeval z zbrano igro, izkazal se je Črt Bošnjak v napadu, gostje pa so naredili tudi nekaj napak in kar naenkrat je bil rezultat na semaforju 18:12. Do konca niza so Kranjčani prednost samo še poviševali in niz dobili 25:16.

V tretjem nizu so gostje zaigrali spet bolj zbrano, a na servis Janka Breganta in z blokom Jureta Jenka so domači izborili 3 točke prednosti 7:4. Hoče so z blokom Mejala prišle 2 na točki zaostanka, a je Jure Jenko z blokom in točkami na servisu povedel Hišo na kolesih Triglav do vodstva 14:7. Po neubranljivem servisu Gala Kosa je bila prednost domačih  že tolikšna, da skoraj ni bilo verjetno, da bi gostje lahko še izvlekli ugoden izid v tem nizu in na tekmi sploh. Niz je zaključil Črt Bošnjak za 25:10 in 3:0 za Kranjčane.