Iz Kamnika brez točk

Kranj, 4. decembra. V 12. krogu 1.DOL Radenska Classic je Calcit Volleyball v domači dvorani premagal Astec Triglav s 3:1 (-22, 18, 21, 19). Kranjčani so tekmo dobro začeli in dobili prvi niz, sledilo pa je nekoliko slabše nadaljevanje. Triglavani so bili ključnih trenutkih nekoliko premalo zbrani, čeprav so v primerjavi s prejšnjimi tekmami precej bolje sprejemali začetne udarce domačih. Kamničani so napake ali pa premajhno odločnost gostov znali hitro kaznovati in tekmo zasluženo tudi dobili. Astec Triglav bo moral priložnost za nove točke, ki bi ga spet bolj približale željenemu cilju, iskati v naslednjih tekmah.

Športna dvorana Kamnik, gledalcev 180, sodnika: Merhar in Seifried (oba Maribor).

Calcit Volleyball: Hribar(L), Sušec 9, Mićić 14, Kvas, Šmitran 11, Planinc 21, Polančec(L), Pokeršnik 7, Ropret 2, Novljan, Pucelj, Dusharme 7. Trener: Bogdan Kotnik

Astec Triglav: Čulibrk 7, Bilandžić 10, Ambrožič 1, Klemenčič, Antonić 1, Rop 9, Bežek(L), Potočnik, Kristan 16, Štembergar Zupan 13, Berčič(L). Trener: Tine Sattler

STATISTIČNI PODATKI

Tekma med Kamničani in Kranjčani je že vrsto let pravi derbi, saj so prav te tekme ponavadi odločale o marsičem in zato tudi vedno privabljale lepo število gledalcev. Tokrat na žalost, tudi zaradi vremena, teh ni bilo veliko, zato pa so bili navijači obeh ekip še kako glasni. Bolj zadovoljni so po pričakovanju dvorano zapuščali kamniški, ki tako še vedno držijo čelo prvenstvene razpredelnice.
Kamničani so tekmo bolje začeli in sredi niza povedli že z 12:8. A gostje se niso dali. Kamničane so ujeli pri 17. točki, po nekaj napakah Jana Pokeršnika ter kljub poškodbi Jerneja Potočnika tudi povedli s 23:20, kar je bilo dovolj za uspeh v prvem nizu.

Drugi se je začel podobno kot prvi, saj so Kamničani hitro povedli, vendar tokrat visoko vodstvo obdržali do konca. Za razliko od prvih dveh nizov so v tretjem povedli gostje, a so jih domači ujeli po bloku Daliborja Šmitrana na deveti točki, pozneje pa tudi povedli. Niz je bil odločen po drugem tehničnem “time outu”, po nekaj napakah gostov, ki so jih domači znali kaznovati.

Izredno izenačen je bil četrti niz, saj sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, gostujoče navijače in trenerja pa je še najbolj razburjal glavni sodnik in prav čudno je, da si niso zaslužili kakšne kazni z njegove strani. Niz se je spet lomil po drugem tehničnem odmoru ter štirih napakah Bojana Kristana, ko so Kamničani povedli za štiri.

(avtor STA)

Opombe: 
– poškodoval se je Marko Potočnik, Jernej je še vedno v Kropi
– v prvem delu tekme so se neprimerno vodilni ekipi lige na igrišču vedli nekateri domači igralci in trener domače ekipe, česar sodnika prav tako nista kaznovala
– Bojan Kristan je bil med boljšimi pri gostujoči ekipi, čeprav si ob takšnem pisanju lahko človek misli marsikaj