Kadeti Astec Triglava do tretjega mesta v Innsbrucku

Youthtrophy-logo1-650x280Innsbruck, 6. januar. Kadetska ekipa Astec Triglava je ponovila lansko tretje mesto na turnirju Youth Alpen Trophy 2012. V treh dnevih je vknjižila 5 zmag ob le enem porazu, s pristopom in igro pa navdušila tako trenerje kot tudi gledalce.

Rezultata polfinalnih tekem:

Tv 1860 Fürth

SAR Geneva

0-2

Astec Triglav

Fürstenfeldberg 1

1-2

 

Polfinalna tekma

Astec Triglav: Mali 18, Berčič (L), Kӧk Aleš 4, Kalan, Košenina, Golob, Josipovič 2, Pleša, Oman 1, Kӧk Matej 17, Bertoncelj, Zavadlav 4, Šteblaj. Trener: Centa & Vratarič

V drugi polfinalni tekmi sta si nasproti stali še neporaženi ekipi Astec Triglava in ekipe Fürstenfeldberg 1 iz Nemčije. Nemci so se pokazali kot izjemno kvalitetni in s tem upravičili dejstvo, da so bili v lanskem letu na četrtem mestu v svoji kategoriji v Nemčiji.

V prvem nizu sta se ekipi izmenjevali v vodstvu vse do rezultata 34-34, nakar so Orli po napaki Nemcev z dobrim blokom dobili prvi niz na 36-34.

V drugem nizu je ekipa Fürstenfeldberg 1 z močnim servisom povzročala kranjski ekipi velike težave pri organizaciji napada in osvojila niz s 25-19.

Tretji niz se je za Kranjčane začel vzpodbudno z vodstvom 2-0, na žalost pa je dobremu začetku sledilo slabo nadaljevanje. Nemci so namreč povedli z 8-3, v nadaljevanju pa kontrolirano privedli niz do konca in se zasluženo uvrstilo v finale.

Kranjska ekipa je tako igrala v tekmi za tretje mesto ponovno proti nemški ekipi, in sicer TV 1860 Fürth.

 

Tekma za 1.mesto

SAR Geneva

Fürstenfeldberg 1

0-2

 

Tekma za 3.mesto

Astec Triglav

Tv 1860 Fürth

2-0

 

Astec Triglav: Mali 14, Berčič (L), Kӧk Aleš 2, Kalan, Košenina, Golob, Josipovič 4, Pleša, Oman 1, Kӧk Matej 14, Bertoncelj, Zavadlav 1, Šteblaj 1. Trener: Centa & Vratarič

V tekmi za tretje mesto se je pri obeh ekipah poznala utrujenost, saj se je v 48 urah odigralo kar 6 tekem. Več energije in znanja so pokazali igralci Triglava, ki so drugo leto zapored v polfinalu izgubili proti kasnejšemu zmagovalcu in na koncu osvojili tretje mesto. Zmagali so z rezultatom 2-0.

V vrste ekipe Astec Triglava sta bili ob zaključku turnirja podeljeni tudi dve nagradi. Aleš Kök je bil razglašen za najboljšega podajalca, Miha Mali pa za najboljšega igralca turnirja.

Turnir je služil kot dobra priprava na kadetsko A ligo, ki se prične čez 14 dni.