Kadeti bo hudem boju dvakrat izgubili

18-18-IMG 0381Kranj, nedelja 10.april. Na svojem predzadnjem turnirju v “A” ligi za kadeti, so Triglavani odigrali dve tekmi in iskali zmago, ki bi jim v veliki meri zadoščala za uvrstitev v polfinalu. Zmagati sicer niso uspeli, so pa odigrali odlični tekmi proti favoriziranima ekipama.

Triglav Kranj : Žirovnica 1-2(25-18,23-25,10-15)

Triglav Kranj: Žižmund 6, Golob 11, Stružnik 7, Mohar 6, Vizovišek 5, Osojnik, Fajfar, Omejc, Svetek.

V prvi tekmi proti Žirovnici so Kranjčani začeli prepričljivo na sprejemu in napadu in si skozi celoten prvi niz nabirali prednost pred vrstniki iz Žirovnice in preprečljivo zmagali v prvem nizu. V drugem nizu so Triglavani nadaljevali s svojo dobro igro in prišli v končnico s točko prednosti, 23:22. Na žalost je za trenutek padla koncentracija, kar je Žirovničanom zadoščalo, da so hitro osvojili tri toček in drugi niz.

V odločilnem trejtem nizu so Kranjčani slabše štartali in do konca tretjega niza neuspešno lovili goste, ki so tretji niz dobili na 10 točki.

Črnuče ACH : Triglav Kranj 2:1(24-26,25-20,15-12)

Triglav Kranj: Žižmund 8, Golob 5, Stružnik 10, Mohar 7, Vizovišek4, Osojnik, Fajfar, Omejc, Svetek.

V drugo tekmo so Orli vstopili prepričljivo, vsskozi narekovali tempo in bili v rezultatski prednosti, ki jim na koncu prineslo zmago v prvem nizu.

V drugem nizu so gostje dvignili nivo svoje igre in Kranjčanom vrnili za poraz v prvem nizu.

V odločilnem tretjem nizu so Kranjčani povedli z rezultatom 8:5 in imeli žogo za 9:5, ki je niso uspeli izkoristiti. Sledil je posrečen servis Črnučanov, ki si je od  belega roba mreže odbil v prazen prostor, kar je pomenilo začetek preobrata Ljubljančanov, ki so bili na koncu uspešenješi in zmagali 15:12.

Zadnji odločilni turnir bo na sporede čez 14 dni,( 24.4.), prav tako v ŠD Planina.