Kadetinje Triglava dosegle prvo zmago

Na Jesenicah v OŠ Toneta Čufarja se je danes odvijal prvi kvalifikacijski turnir v kategoriji kadetinj. Kranjčanke so v prvi tekmi zmagale, v drugi pa so morale priznati premoč domače ekipe Mladi Jesenice.

Dekleta so se v prvi tekmi pomerila z vrstnicami iz OK Voleyball iz Ljubljane.

V prvem setu so zaigrala disciplinirano in set z rezultatom 25:17 zaključila v svojo korist.

Drugi set je potekal bolj izenačeno in v zaključku so bile nasprotnice malenokost boljše ter tako set zaklučile pri rezultatu 27:29

Tretji odločilni set so Triglavanke začele z rahlim padcem v igri, v nadaljevanju pa nasprotnice ujele in prehitele ter prvo tekmo letošnje sezone z rezultatom 15:11 zaključile v svojo korist.

Drugo tekmo je nasproti stala favorizirana ekipa Mladi Jesenice.

V prvem setu so gostiteljice turnirja pokazale igro, ki ji Triglavanke niso mogle slediti, set se je zaključil z rezultatom 25:7 v korist domačink.

Drugi set so Triglavanke začele bolje, vendar v nadaljevanju popustile naredile nekaj nepotrebnih napak in dale nasprotnicam zalet, ki ga je bilo težko obvladovati. Set je bil končan z rezultatom 25:15 v korist domače ekipe.

Barve ekipe OK Triglav Kranj so branile: Gaja Urbanč Đukić, Tara Gantar, Ana Grabec, Ana Babnik Jeglič, Ema Balkovec, Mia Lola Živković, Jerca Gril, Neža Hribar, Žana Kordež, Manca Sokol (L), ter Hana in Ula Umnik.