ACH Volley : Astec Triglav 3:0 (18,22,11)

ach_20111201_1406294178Ljubljana, 29. februarja. ACH Volley je brez posebnih naporov tudi tokrat dosegel najvišjo možno zmago, čeprav so se gostje v prvih dveh nizih trudili, da bi jim otežili nalogo. Žal so za kaj takega naredili preveč napak. Zmaji so odlično sprejemali začetne udarce gostov ter precej bolje blokirali, za Kranjčane pa je bil neustavljiv Klemen Čebulj. Pri Triglavanih sta ugajala solidna Danijel Pokeršnik in mladi Žiga Lužovec, ki je z dobrimi igrami nase opozoril tudi selektorja mladinske reprezentance in je eden od možnih potnikov na Češko v aprilu.

VSTOPNICE ZA TEKMO ASTEC TRIGLAV : SALONIT ANHOVO

SOBOTA, 3.3.2012 OB 18:00
PREDPRODAJA ==> ŠPORT BAR – ŠD PLANINA

ZNIŽANA CENA 3,00 EUR – DO VKLJUČNO PETKA, 2.3.2012 !!

Dvorana Tivoli, gledalcev 150, sodnika: Jovanovič (Komenda), Sever (Brezovica).

ACH Volley: Flajs 9, Komel, Šket, Kamnik, Klobučar, Vinčić, Kovačević, Čebulj 25, Ropret, Fabjan, Rašić 2, Vidič 3, Simac 6.

Astec Triglav: Lužovec 6, Šmitran 3, Pokeršnik 14, Hafner 1, Jan, Rop 4, Bežek, Potočnik 1, Štembergar Zupan, Perhaj 2, Rezar 3.

STATISTIČNI PODATKI

Kranjčani so v prvi medsebojni tekmi v Kranju prvakom odščipnili niz, nekaj podobnega pa so si želeli storiti tudi v Tivoliju, s čimer bi bili prvi, ki bi vsaj delno zamajali domačo dvorano ACH Volleyja. Ljubljančani so pod Rožnikom doslej vse tekme dobili s 3:0, tako kot vsem drugim klubom pa se tudi Kranjčanom želja ni uresničila. Čeprav je domači trener Igor Kolaković spet na klopi pustil kar nekaj nosilcev igre na čelu s korektorjem Alenom Šketom in organizatorjem igre Dejanom Vinčićem, Astec ni bil niti blizu izpolnitvi upanj. Gostitelji so imeli očitno premoč v bloku, tudi v preostalih odbojkarskih elementih pa so bili precej boljši.

Posledica je, da so ves čas nadzorovali položaj. Že na začetkih nizov so prišli do prepričljivega vodstva, ki so ga držali vse do konca. Nekaj težav s čuvanjem prednosti so imeli le v drugem nizu, ko so se gostje po zaostanku sedmih točk (2:9) pred končnico približali le na dve točki zaostanka (18:20), toda favorizirani Ljubljančani, pri katerih sta bila najboljša najmlajša v ekipi sprejemalec Jan Klobučar in korektor Klemen Čebulj, s 25 točkami tudi najučinkovitejši igralec tekme, jim več niso dopustili.