Kranjčani drsijo po lestvici navzdol

Fotka_1Kranj, 17. decembra. V predzadnji tekmi pred novoletno prekinitvijo prvenstva so odbojkarji Astec Triglava izgubili proti GO Volleyu iz Nove Gorice z 0:3 (-27, -19, -18). Po videnem na igrišču bi kljub odsotnosti zaradi poškodb lahko iztržili bistveno boljši izid, če ne bi zatajili prav izkušeneješi igralci v ekipi. Toliko napak v napadu in neodločnosti v obrambnih akcijah pri Kranjčanih že dolgo nismo videli. S tem seveda ni prav nič omadeževana zmaga gostov, ki so se pokazali kot boljši in predvsem zrelejši nasprotnik. Boj za ugodnejši izhodiščni položaj v drugem delu prvenstva se bo kot kaže šele prav razplamtel v naslednjih krogih prvenstva. Do praznične prekinitve se bo odigralo še nekaj preloženih tekem, ki pa sodeč po dosedanjih izidih, ne bodo kaj prida vplivale na vrstni red. Zadnja tekma v letu 2011 čaka Kranjčane v petek, 23. decembra, ko se bodo ob 19. uri v ŠD Planina, v preloženi tekmi 7. kroga pomerili s še neporaženimi Kamničani.

Športna dvorana Planina. 200 gledalcev. Sodnika: Sanja Miklošič(Maribor),  Marko Seifried (Maribor).

Astec Triglav: Lužovec 5, Šmitran 8, Pokeršnik 15, Jan 1, Rop 13, Bežek(L), Potočnik 4, Perhaj 2, Rezar 3. Trener: dr. Tine Sattler

GO Volley: Karnel, Oberdank 9, Krivec 2, Čuturić 8, Filiputti, Čabarkapa 16, Jerončič, Sirk (L), Stanič 4, Koncilja 12. Trener: Samo Miklavc

STATISTIČNI PODATKI

FOTOGALERIJA

Zaradi poškodb so domači začeli s spremenjeno prvo postavo, saj je v njej prvič v karieri nastopil mladi Žiga Lužovec. Kranjčani so odlično odprli tekmo, saj so na servis kapetana Saša Ropa povedli s 3:0 in gostujoči trener je takoj posegel v igro z menjavo. Gostujoči odbojkarji so se nato zbrali in vodstvo domače ekipe nekoliko znižali na 6:4. Prednost dveh točk so »orli« zadržali tudi do prvega tehničnega odmora. V nadaljevanju so Kranjčani še nekoliko strnili blok in povedli za tri točke (11:8). Primorci so naredili preobrat na servis Koncilje in prišli po nekaj napakah domačih sprejemalcev do vodstva 12:13 in nalet gostov je z odmorom prekinil trener domače ekipe. Kranjčani so ponovno prišli do vodstva, ko so ustavili napad Čabarkape – lep blok je napravil Marko Potočnik in s točko prednosti tudi začeli drugi tehnični odmor. Po odmoru so gostje z dobro obrambo prišli ponovno do prednosti 3 točk – 16:19. V zaključku niza pa so se »orli« spet zbrali in po asu Perhaja ter bloku Čabarkapi spet prišli v vodstvo 22:21. To je bil tudi znak za Miklavca, da je vzel še drugi odmor. Odmor je pomagal le toliko, da je Perhaj zgrešil servis, nato pa so domači prišli do prve zaključne žoge, ki je pa niso izkoristili. Še več, gostje so izenačili izid na 24, Sattler pa je izkoristil še druge pol minute odmora. Izkušena Čuturič in Čabarkapa sta držala ravnotežje in tudi gostje so si z veliko sreče priborili zaključno žogo pri 26:27. Čuturič pa je zaključil prvi niz, potem ko so bili Kranjčani premalo prodorni v napadu.

Podobno kot v prvem nizu, so tudi v začetku drugega bolje začeli domači in si priborili prednost 3 točk, ki pa so jo z nekaj napakami hitro zapravili že do prvega tehničnega odmora. Slaba realizacija v napadu Kranjčanov je botrovala vodstvu gostov 8:11 in Tine Sattler je bil spet primoran vzeti odmor. Po odmoru je stvari vzel v roke domači kapetan in izid znižal na 10:11. Posledično so bolj odločno zaigrali tudi ostali napadalci in pri 12 je bil izid poravnan. Vse skupaj le za kratko, saj so gostje spet izkoristili slab sprejem začetnega udarca in drugi tehnični odmor dobili s tremi točkami prednosti. Gostje so nato še bolj pobegnili na 13:18. Nekaj uspešnih začetnih udarcev Lužovca je pripeljalo do znižanja izida 16:18. Gostje so vzeli odmor, a po odmoru so Kranjčani še znižali izid na 18:19. Koncilja je uspešno napadel za prekinitev serije domačih. Tine Sattler je vzel še drugi odmor po  drugi zaporedni točki gostov. Odmor ni pomagal, saj so gostje vztrajno nabirali točke, domači pa napake v napadu. Z napako je niz zaključil kapetan domačih Sašo Rop.

Tretji niz so domači začeli medlo in gostje so s čvrsto igro že do prvega odmora nabrali pet točk prednosti. Pri 3:10 za goste je Sattler vzel prvi odmor. Stanje na igrišču se tudi potem ni kaj prida spremenilo. Triglavani so naredili nedopustno veliko napak v napadu in gostom dopustili udobno vodstvo 5:13. Ko je pri Kranjčanih vstopil v igro Jan namesto Perhaja je za trenutek posvetil žarek upanja, a medla in premalo odločno igra v obrambi, je bila voda na mlin gostov. Pri drugem tehničnem odmoru je bil izid še vedno visokih 10:16. Po odmoru so igralci Astec Triglava prednost gostov nekoliko znižali na znosnejših 14:17. A hitro se je spet ponovila stara pesem in Sattler je moral vzeti še drugi odmor pri 14:19. Pri 16:21 je počasi postajalo jasno, da bodo tokrat vse tri točke dobili gostje.