Kranjčani še šestič zapored zmagali

Thumbnail PreviewKranj, 31. oktobra. Odbojkarji Astec Triglava se tudi iz Maribora vračajo neporaženi in so še vedno na čelu prvenstvene razpredelnice 1.DOL Radenska Classic. Tokrat so v ŠD Tabor v Mariboru premagali domačo ekipo MTB Maribor s 3:1 (14, 21, -21, 14). Priložnost za igro pri Astec Triglavu so dobili vsi igralci, saj Mariborčani niso bili dorasel tekmec in Kranjčani so tako vknjižili še šesto zaporedno zmago.

 

Dvorana Tabor, gledalcev 50, sodnika: Valentan (Prevalje), Skudnik (Mežica).

MTB Maribor
: Ju. Senekovič 1, Košič, Mlakar 1, Ja. Senekovič, Srpak 1, Mikl 10, Vrabl 2, M. Škundrič 1, P. Škundrič, Javornik, Abraham 8, Mihajlovič 20, Dukarič. Trener: Teo Pajnik.

Astec Triglav: Ivartnik, Čulibrk 6, Ambrožič, Bilandžič 10, Planinc 7, Antonič 3, Rop 4, Bežek 4, Potočnik 9, Štembergar Zupan 9, Berčič 9. Trener Marko Brumen.

Gostje so v Maribor pripotovali kot izraziti favoriti in v dvoboju prve in zadnjeuvrščene ekipe prvenstvene razpredelnice to vlogo na parketu tudi upravičili. Z izjemo tretjega niza, v katerem so zaigrali bolj ležerno, so bili v drugih nizih za razred boljši od gostiteljev, pri katerih so bili za igo razpoloženi le Mihajlovič, Mikl in Abraham.

Že uvodni niz je potrdil, da bodo točke odpotovale v Kranj, kajti gostje so se predstavili kot homogena in kakovostna ekipa. Kranjčani so si že v uvodnih minutah priigrali občutno prednost in jo brez težav obdržali do 25. točke. V drugem nizu je bila igra izenačena do rezultata 15:16, nato pa so gostje zaigrali bolj zanesljivo in zlahka strli odpor mariborske vrste.

Tudi v tretjem nizu je bil igra izenačena, pri vodstvu gostov 20:19 pa so Mariborčani zaigrali odločno, osvojili tri točke zapored in tudi niz. Njihovo veselje pa je bilo kratkega veka, kajti v četrtem nizu so na parketu spet zagospodarili odbojkarji Asteca, ki so brez težav dobili niz in tekmo.
Avtor: STA