Kranjčani premagali prvouvrščeno Brezovico

empeter_20130127_1576346004Kranj, 9. marec. V 20. krogu 3. DOL-zahod je ekipa Astec Triglava II gostila prvouvrščeno ekipo Prigo Brezovice in jo v zelo kvalitetni in razburljivi tekmi drugič v sezoni premagala. Zmaga Kranjčanov je zapletla situacijo v 3. DOL-zahod, saj imajo Brezovčani dve tekmi do konca samo še točko prednosti pred drugouvrščeno ekipo Kočevja. Samo prvo mesto pa vodi v 2. DOL.

V prvem nizu so mladi Kranjčani odigrali odlično in s samo tremi neizsiljenimi napakami nadigrali favorizirane goste.
V maratonskem drugem nizu so Brezovčani dvignili nivo svoje igre in imeli do končnice vseskozi manjšo prednost, ki so jo Orli do 23 točke izničili. V podaljšani končnici sta obe ekipi imeli priložnost obrniti niz v svojo korist, vendar je to uspelo s tretjo zaključno izkušenejšim gostom iz Brezovice.
Posledice poraza Kranjčanov v drugem nizu so bile vidne v tretjem nizu, ko so gostje povedli na začetku niza in skozi celoten niz vodili in ga na koncu tudi dobili.
V četrtem in petem nizu, pa so domači igralci prikazali še več želje in borbenosti, povedli takoj na začetku četrtega in petega niza,držali razliko in dobro igro do konca,ter osovjila oba niza in s tem prizadejali gostom šele drugi poraz v letošnji sezoni.

V naslednjem 21.krogu je Astec Triglava II prosta, ni pa prosta prva ekipa Astec Triglava,ki igra v soboto 16.3. ob 18.00uri drugo tekmo 1/4 finala proti ekipi Salonita.

Astec Triglav II : Prigo Brezovica 3:2 (25:12, 35:37, 21:25, 25:22, 15:13)

Astec Triglav II: Kök Aleš, Kök Matej, Kök Mario, Mali, Kalan, Vozlič, Hafner, Mrak, Jovanov, Josipovič, KOs, Blaznik, Vene,Marolt. Trener:Centa