Kranjčani vse bolj “zelenijo”

Thumbnail PreviewKranj, 11. decembra. V 13. krogu 1.DOL Radenska Classic je Astec Triglav izgubil pomembno srečanje proti konkurentu za nastop v modri skupini UKO Kropi z 0:3 (-21, -23, -19). Po tem porazu se zdi nastop v modri skupini vse bolj oddaljen, čeprav upanje umira zadnje. Pred polnimi tribunami so se gostje iz Krope bolje znašli in na krilih svojih navijačev izkoristili vse slabosti v domači ekipi, ki je bila še posebej “radodarna” v drugem nizu, ko je zapravila prednost šestih točk ob koncu niza. Zdaj Triglavanom ne preostaja drugega kot čim bolje odigrati tekme do konca prvega dela in čakati na morebitne spodrsljaje tekmecev.
Športna dvorana Planina. 300 gledalcev. Sodnika: Gril (Limbuš), Miklošič (Maribor).

Astec Triglav: Čulibrk 4, Bilandžić 6, Ambrožič, Klemenčič, Antonić 1, Rop 10, Bežek (L), Kristan 13, Štembergar Zupan 9, Berčič(L), Urankar. Trener: dr. Tine Sattler.

UKO Kropa: Jereb 5, Potočnik 14, Mikolič, Goričnik, Šolar, Hrovat, Todorovič(L), Kržišnik, Zupanc 3, Slabe 9, Stavbar 6, Bogožalec 14, Mihelčič(L), Hrast.

Kranjčani so tekmo začeli v nekoliko spremenjeni postavi, saj je namesto poškodovanega Marka Potočnik v prvi šestorki začel Matej Čulibrk, za razliko od gostov, ki so prišli na igrišče v standardni zasedbi. Kroparji so tekmo bolje začeli in povedli z 1:4. Ko so nato še z blokom ustavili napad domačih, je Sattler zahteval svoj prvi odmor. Gostje so še naprej uspešno ustavljali napade domačih in odšli na prvi tehnični odmor z visoko prednostjo 3:8. Kranjčani so še naprej igrali zelo neučinkovito v napadu in gostje so povedli že za 6 točk – 5:11. To je domače spodbodlo k bolj učinkoviti igri in so goste začeli loviti, ko pa je začel funkcionirati še kranjski blok, pa je bila prednost gostov le še 2 točki – 11:13. Gostje so ustavili serijo Kranjčanov in z asom Jereba dobili tudi drugi tehnični odmor – 12:16.  Jereb je še dvakrat dobro odserviral in Sattler je reagiral z drugim odmorom pri izidu 12:18. Tudi odmor ni pomagal, saj so gostje še naprej dobro zadevali začetne udarce, z asom Potočnika so povedli 15:21. Pri izidu 17:22 je svoj prvi odmor vzela gostujoča ekipa, a so Kranjčani po odmoru prednost še zmanjšali na 18:22, nato pa na 20:23, nato pa so se gostje zbrali in dobili prvi niz 21:25.

V drugem nizu so Triglavani začeli bolje in prišli do prvega vodstva na tekmi pri izidu 4:3. Tudi prvi tehnični odmor so za točko dobili Kranjčani po lepem napadu Bojana Kristana. Kranjčani so po odmoru vodstvo povišali na 3 točke. Kroparji so tudi z nekaj sreče držali zaostanek 2 do 3 točk, saj so Triglavani uspešno igrali v obrambi in odlično odigrali protinapade. Po uspešnem bloku nekdanjemu članu kranjske posadke Rudiju Zupancu, pa so domači odšli na drugi tehnični odmor s prednostjo 4 točk. Po odmoru so Kroparji dosegli dve točki zapored. Kranjčani pa se niso dali in s trojnim blokom kapetanu gostov Slabetu prednost spet povišali na 18:14 in Kroparji so si privoščili prvi odmor. Temu je takoj po še enem odličnem bloku domače ekipe sledil še drugi, saj so Triglavani vodili že za 5 točk – 20:15. Po uspešnem servisu Zupanca in bloku Bojanu Kristanu pa so gostje prišli na 22:19 in to je bil znak za pol minute odmora domače ekipe. Takoj po odmoru sta sledili kar dve napaki domačega napada in gostje so prišli le na točko zaostanka 22:21. Ko je že kazalo, da bo prišlo do izenačenja, je Antonić  z blokom ustavil Potočnika. Ko je žogo udaril v out še Sašo Rop, pa so Kroparji le prišli do izenačenja na 23. Sattler je vzel še drugi odmor. Po odmoru so točki dosegli samo še Kroparji in prišli do vodstva z 0:2 v nizih.

Začetek tretjega niza je bil do izida 4:4 izenačen, nato pa so do tehničnega odmora igrali le še gostje in prišli do prednosti 4:8. Po asu Potočnika je trener domačih Sattler vzel pol minute odmora. Odmor Kroparjev ni zmedel, saj so vodstvo še povišali na 6:11. Ko so nekaj napak v napadu naredili tudi gostje, so se Triglavani uspeli približati na 3 točke zaostanka. Takšna je bila prednost gostujoče ekipe tudi ob drugem tehničnem odmoru. Sattler je pri vodstvu Krope 15:19 vzel odmor, ki pa ni obrodil sadov, saj so gostujoči odbojkarji še naprej uspešno blokirali in ušli že na 15:20. Kranjčani so nato le odgovorili z isto mero – ustavili so Bogožalca in Potočnika, zato je pri izidu 17:20 vzela odmor Kropa. Po odmoru so gostje spet zaigrali bolje in povedli z 17:23, kar je bilo dovolj za zasluženo zmago 0:3.