Kranjčani do maksimalne zmage z odlično igro

V 1. krogu zelene skupine je Triglav Kranj na gostovanju premagal Črnuče s 3:0 (13, 25, 23). Kranjčani so tokrat odigrali dobro in všečno tekmo in tako razveselili kopico glasnih navijačev, ki so jih prišli vzpodbujat v dvorano Tivoli.

Hala Tivoli, 1. krog 1. DOL zelena skupina, 100 gledalcev. Sodnika Novak (Dvor) in Atanasov (Šempeter v Savinjski dolini).

Črnuče: Mihelčič , Hafner 2, Čopi 11, Ponikvar, Tepić, Jurić 10, Donik 12, Kumer D. 10, Slovnik, Kumer Ž. (L), Uršič 2, Valenčič 1. Trener: Marko Brumen.

Triglav Kranj: Toman(L), Lužovec 10, Bošnjak, Tučen 4, Bregant 13, Kos, Beravs 1, Mali 20, Jenko, Maček, Kök, Rezar 10. Trener: Sašo Rop.

Kranjčani so si po tem, ko se niso uvrstili v boljšo skupino državnega prvenstva, očitno poiskali dovolj motiva za prvo tekmo zelene skupine, ki je bila hkrati tudi derbi v tej skupini, saj sta se pomerili ekipi z največ točkami. Črnuče bi se v primeru zmage Kranjčanom povsem približale in si hkrati tudi olajšale nadaljevanje lige.

Toda tokrat so Kranjčani zaigrali odlično. Nasprotnike so premagali z dobrim blokom in odločno igro v napadu, kjer si praktično niso privoščili napak. Na sploh je bila značilnost tekme majhno število napak na obeh straneh. Prav v napadalnih akcijah sta tokrat zelo dobro odigrala Miha Mali (20 točk) in Žiga Lužovec (10 točk, od tega 2 bloka). Miha je bil tudi najboljši posameznik po točkah na tekmi. Svoje je dodal tudi kapetan Janko Bregant, ki je tudi tokrat zaključil nekaj težkih žog. Pri Črnučah je potrebno pohvaliti Stjepana Jurića. Kranjčani ga nikakor niso uspeli ustavljati – v napadu je bil 100% (8 točk), dodal je pa tudi 2 bloka.

V prvem nizu so bili Triglavani za razred boljši nasprotnik in Črnuče niso našle protiorožja, ki bi ustavilo Kranjčane. Trener Brumen je poizkušal z menjavami, Hafnerja je zamenjal z Mihelčičem, David Kumerja pa s Ponikvarjem. Še pred koncem prvega niza ju je vrnil v igro, kar se je izkazalo za zelo dobro potezo, saj so domači v drugem nizu po zaostanku 3 točk na začetku niza prišli nazaj v igro in v drugi polovici niza večkrat tudi povedli – v zaključku so imeli še točko prednosti pri 22:21. Triglavani pa so vendarle zaključek odigrali bolj zbrano in drugi niz dobili na razliko. V tretjem nizu so bile Črnuče do 11. točke v vodstvu, nato pa so pobudo prevzeli Kranjčani. Odigrali so zelo zbrano tudi v končnici in niz pripeljali do zmage, čeprav so jim domači vseskozi dihali za ovratnik.

Triglav ima zdaj v zeleni skupini 7 točk prednosti pred zasledovalci, v naslednjem krogu pa ga čaka vroče gostovanje v Novem mestu, saj je tudi Krka očitno v vzponu po zmagi v Novi Gorici.