Kranjčani do točke v Žirovnici

2Žirovnica, 12.december. V tekmi 8. kroga je druga kranjska ekipa gostovala pri Žirovnici in po dobrih dveh urah igre, izgubila z rezultatom 3:2. Ekipi sta izmenično osvajali nize, v odločilnem petem nizu pa so domačini prikazali večjo željo in naredili manj neizsiljenih napak, ter zasluženo zmagali. 

Tretjeligaška zasedba Triglava je bila v 8. krogu zelo pomlajena, saj sta svojo priložnost dobila Mohar in Stružnik, ki v letošnji sezoni nastopata v starostni kategoriji starejših dečkov in s svojo igro upravičila igranje s starejšimi vrstniki.

Mladi Orli so začeli zadržano in si že na začetku niza nabrali zaostanek, ki ga niso uspeli izničiti do konca niza.

V preostalih nizih sta bili ekipi enakovredni in logična posledica poteka tekme je bil peti niz. V petem nizu je pri rezultatu 11:9 kazalo na zmago Triglavanov, ki pa so v končnici popolnoma popustili, saj so svojo pozornost namesto na nasprotnika usmerjali na sodniške odločitve, ki so sigurno zaznamovale končnico in preusmerile pozornost gledalcev od odbojke na sodnika, kot glavnega akterja.

Žirovnica : Astec Triglav II 3:2 (25-18, 23-25, 25-18, 22-25, 15-11)

Astec Triglav II : Mali 21, Ribič 8, Mohar 3, Jelenc 3, Borič 1, Remec 11, Pleša 6, Blaznik 2, Stružnik, Golob 1, Knific 6. Trener: Centa