Kranjčani še drugič zapored izgubili

V 3. krogu modre skupine so Kranjčani še drugič zapored izgubili. V kamniški športni dvorani je bil boljši domači Calcit Volleyball s 3:0 (19, 17, 19). Kamničani so se tako utrdili na drugem mestu, Kranjčani pa so si kar dobro zakomplicirali svoj položaj pred zadnjima dvema krogoma modre skupine.

Kamnik –  Športna dvorana Kamnik, gledalcev 250, sodnika: Miklošič (Maribor), Atanasov (Kranj).

Calcit Volleyball: Štalekar, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 8, Ratek, Pereira 16, Brulec 4, Lakner, Kotnik 11, Štembergar Zupan 10, Videčnik 8, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

Triglav Kranj: Toman, Lužovec, Tučen 1, Bregant 14, Planinc 5, Beravs 1, Bežek – libero, Mali, Jenko 2, M. Kök 14, A. Kök, Rezar 5. Trener: Sašo Rop.

S porazom v Kanalu so odbojkarji kranjskega Triglava drugo mesto v modri skupini 1. DOL za moške spet prepustili Kamničanom, ki so v prejšnjem krogu slavili v Hočah. Zadnji medsebojni dvoboj v rednem delu državnega prvenstva so pred svojimi navijači dobili Kranjčani, zato je bila motivacija v oslabljeni domači ekipi, zaradi poškodbe sta manjkala Primož Vidmar in Jure Okroglič, še toliko večja.

Kranjčani, ki so do tekme v Kanalu nanizali štiri zaporedne zmage, so do prvega tehničnega odmora uvodnega niza naredili kar pet lastnih napak, domačini, ki so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk, pa tri. Matej Kök je na enajsti točki poskrbel za izenačenje, toda po dveh zaporednih asih Domna Kotnika in bloku Žana Novljana so Kamničani gostom pobegnili na 18:12. Ko je bil nato v napadu uspešen še Maxson Guilherme Pereira, in so domačini povedli z 21:14, je bil prvi niz odločen. Zmago domačih v tem nizu je potrdil Kotnik.

Tudi v drugem nizu so z boljšo igro nadaljevali domači odbojkarji, ki so prevladovali v vseh elementih igre. S tremi bloki, učinkovitimi napadi Pereiri in novi točki Kotnika so gostom pobegnili za sedem točk (10:3). Za še višjo prednost je poskrbel Novljan (14:6), vendar so se Kranjčani z dvema točkama Janka Breganta in dveh blokih Roka Rezarja domačinom približali na štiri točke zaostanka (10:14). Toda na manj kot štiri točke zaostanka jim ni uspelo priti, kajti po napaki Mateja Köka so zaostajali za sedem točk (15:22), niz pa je z blokom končal Jan Brulec.

Razpoloženi Kamničani tudi v tretjem nizu niso popuščali, še naprej so pritiskali s servisi, blesteli v bloku, v napadu pa je bil izredno učinkovit Pereira. Z asom Andreja Štembergar Zupana so prvič v tretjem nizu povedli za šest točk (14:8), razlika šestih točk je bila tudi ob drugem tehničnem odmoru. Ko je Štembergar Zupan dosegel nova dva asa, je bila tekma odločena, kajti Kamničani so vodili že z 22:14, zmago za ohranitev drugega mesta v modri skupini pa je potrdil Pereira.

Izjavi po tekmi:

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa: »Odigrali smo resnično dobro tekmo. Tudi v napadu smo bili uspešni tako na dober sprejem, kot na nekaj slabši sprejem, pa tudi v tranziciji. Uspešni smo bili tudi v bloku, tako da si igralci resnično zaslužijo vse čestitke za prikazano igro. Pričakoval sem težjo tekmo, verjetno tudi vsi, ampak končalo se je, kot se je, zato sem lahko vesel novih treh točk.«

Sašo Rop, trener Triglava Kranja: »Dejstvo je, da je bila to že druga zaporedna tekma, v kateri smo bili dokaj nebogljeni tekmec. Mislim, da gre bolj za mentalni padec forme, saj telesno dobro stojimo. Domačini so naredili le 11 lastnih napak, mi smo bili tu veliko slabši, bili smo tudi premalo agresivni. Ampak vse to je šola, še vedno imamo ekipo v ustvarjanju, razlogov za paniko ni, v najboljši formi pa bomo tako ali tako morali biti na zaključnem turnirju pokala Slovenije.«