Kranjčani tudi v drugi tekmi do 3 točk z najvišjim izidom

Na prvi domači tekmi letošnje 1. DOL so igralci Triglava odpravili gostujočo ekipo GEN-I Volley s 3:0 (20, 31, 22). Kranjčani so v napadu uspešno nadomestili kapetana Breganta, ki je tokrat nastopil kot libero in se veselili svoje druge zaporedne zmage.

Športna dvorana na Planini, 14. oktober 2017, 2. krog 1. DOL, 100 gledalcev, sodnika: Tovornik (Maribor), Melavc (Šempeter).

Triglav Kranj: Toman (L), Lužovec 13, Bošnjak, Tučen 2, Bežek, Kos 12, Beravs 2, Bregant (L), Mali 11, Jenko 6, Maček 5, Kök 4, Rezar 5.

GEN-I  Volley: Filiputti 7, Nanut 2, Rijavec (L), Godnič, Krašna, Križanič 12, Paliska 14, Maraž (L), Marc, Kavčič 10, Marušič 10.

V svojo prvo domačo tekmo so Kranjčani vstopili brez svojega kapetana, korektorja Janka Breganta, ki je zaradi poškodbe moral obleči dres libera. To jih očitno ni demoraliziralo, saj so tekmo začeli odločno. Gostujoči napadalci s Palisko na čelu preprosto niso mogli prebiti bloka Triglavanov in zaostali so na 4:10. V nadaljevanju je Križaniču uspelo večkrat zaključiti in dvigniti svojo ekipo, da so se približali na 12:16. Po bloku Maliju in seriji servisov Maja Nanuta so igralci GEN-I Volley prišli na zaostanek le dveh točk in prisilili Saša Ropa v odmor. Po njem je dobro odserviral Gal Kos in set pripeljal do 25:20 v korist Triglava.

V drugem nizu so se gostje nekoliko bolj razigrali, in bili povsem enakovredni Triglavanom v sprejemu in v napadu. Večino žog je še vedno dobil Andraž Paliska, svoje pa je dodal tudi Blaž Marušič. Ekipi sta izmenično dosegali točke in si nista uspeli priigrati občutnejše prednosti, vse dokler ni na Uroš Tučen na servisu zamenjal novinca Jana Mačka, Jure Jenko pa je dosegel dva bloka za 20:18. Igralci GEN-I Volley pa se niso dali in v končnici celo povedli na 22:21. Sledil je napet boj za vsako žogo, po izredno dolgi končnici pa je odločil kranjski blok. V tem setu so jih dosegli kar 6, zadnjega za rezultat 33:31.

V tretjem nizu je pred domačimi gledalci prvič nastopil sprejemalec Črt Bošnjak. Gostje so do rezultata 8:3 dosegli kar tri bloke in Sašo Rop je moral vzeti odmor. Daniel Filiputti je še naprej blestel v bloku, je pa na drugi strani zaostanek nekoliko zmanjšal Gal Kos s servisom. Kljub temu je gostujoča ekipa v tem delu delovala zelo utečeno in je ob pomoči Križaničevega napada obdržala prednost petih točk do drugega tehničnega odmora. Po njem so se domači prebudili in na servis Lužovca napravili serijo. Tomanova obramba je dodatno dvignila ekipo in tudi Miha Mali je zablestel v napadu. Triglavani so se najprej približali na točko zaostanka, na 20. točki pa so po Rezarjevem napadu izenačili. Podajalec Žan Beravs je v končnici dobro razigraval svoje napadalce, napravil pa je tudi točko na servisu. Z dvema dobrima servisoma je Rezar tekmo zapečatil pri rezultatu 25:22 in 3:0.