Zmaga proti Fužinarju – že v sredo ACH Volley

panvita 10 20141008 1957731333Kranj, 18. oktobra. Astec Triglav je svojim navijačem in privržencem spet pripravil pravo srhljivko. Tokrat je po dveh urah s 3:2 (-21, -20, 22, 22, 13) odpravil Fužinar Metal Ravne. Za odbojkarje kranjskega prvoligaša pravega počitka ne bo, saj jih že v sredo čaka prva tekma osmine finala Pokala Slovenije proti državnemu prvaku ACH Volleyu iz Ljubljane. Tekma bo ob 19:30 uri v Športni dvorani Planina. 

 

Dvorana Planina, gledalcev 70, sodnika: Milojevič (Ljubljana), Miklošič (Maribor).
Astec Triglav: Lužovec 10, Hafner, A. Kök 3, Maček, Bilandžić 5, Bregant 27, Vene, Bežek, Kos, Mali, M. Kök 18, Rezar 7.

Fužinar Metal Ravne: Stravnik, M. Jež 6, Lerdnik, Šavc, Podstenšek, Ciganovič 8, J. Jež 12, Valentan 11, Abraham 10, Libnik, Češnjaj, Čuk, Nikolov 22.

Odbojkarji Astec Triglava ostajajo specialisti za preobrate. Tako kot v prvih treh tekmah, ko so zaostajali za tekmeci, so tudi tokrat na krilih Janka Breganta našli moči za zasuk in še tretjič v sezoni zmagali po “tie breaku”. Za Kranjčane je zmaga prišla v pravem času, saj so izgubili zadnje tri tekme, tako da so v derbiju sredine lestvice potrebovali uspeh, da spet začnejo svoj pohod proti prvi polovici prvenstvene razpredelnice.

Ekipi sta imeli veliko dobrih, a tudi slabih obdobij. Gosti so na samem začetku zaostali, a pri izidu 11:8 so jih servisi Bolgara Galina Nikolova vrnili v igro, Jure Jež je na 12. točki izid izenačil, Nikolov pa z asom Korošce popeljal vodstvo. Bolgar je bil v tem obdobju nerešljiva uganka za domače. Ko pa je nekaj odličnih servisov pokazal še Jure Jež, ki je Fužinar popeljal v vodstvo s 23:19, je bilo jasno, da bodo uvodni niz dobili gosti, to je z blokom le potrdil Denis Valentan.
Na začetku drugega niza se je s servisi izkazal Rok Abraham, po njegovi zaslugi so “metalci” vodili z 9:2. To se je ob zanesljivi igri Ravenčanov izkazalo za preveliko prednost, čeprav so jih Kranjčani lovili in se jim v končnici približali le na tri točke zaostanka.
Že dogodki v drugem nizu so napovedovali, da se domači ne bodo kar tako predali. Njihova igra je postala bolj zanesljiva, v tretjem nizu so že na začetku povedli za tri točke, prednost pa držali do konca. Po bloku Roka Rezarja so imeli že pet točk prednosti (20:15), a jim to ni zadostovalo za mirno končnico. Gosti so se z blokom Valentana povsem približali (21:22), toda razpoloženi Bregant ni dovolil, da bi si zagotovili zmago.
Kranjčani so začeli pot do preobrata, toda začetek četrtega niza tega ni napovedoval. Gostje so povedli s 4:0, toda tekmeci so se hitro zbrali, Simon Bilandžić je izid izenačil že na šesti točki. Pri drugem tehničnem odmoru je imel Astec dve točki prednosti, te ni povečal, a tudi ni več dovolil, da bi Korošci izenačili, s tem pa si je priboril “tie break”. Tudi ta je bil povsem izenačen, tako je bilo še pri izidu 13:13, toda napaka gostov in točka Mateja Köka sta Kranjčanom zagotovila zmago ter dve točki.