Kranjski blokerji uspeli ustaviti goriške napadalce

panvita_galex_1Kranj, 22. oktobra. V Novi Gorici GO Volley ni ponovil odlične predstave iz Radovljice, pač pa so Kranjčani povsem nadigrali domače odbojkarje in z izidom 3:0 (21, 18, 18) zadržali tretje mesto na lestvici. V ekipi Astec Triglava velja še posebej izpostaviti mladega Roka Rezarja, ki je bil s 17 točkami (!) tudi igralec z najboljšim točkovnim izkupičkom. Roku je to krstna prvoligaška sezona in upamo, da bo tako uspešno nadaljeval tudi na naslednjih tekmah. Najbrž tudi Prvačkovci še niso rekli zadnje besede v tem prvenstvu, saj so napovedali še dodatne okrepitve v ekipi.

Balon v Novi Gorici, gledalcev 150, sodnika: Adrovič (Kamnik), Jovanovič (Komenda). 

Go Volley:
Čuturič 17, Krivec, Koncilja 5, Furlan 3, Konjedić, Oberdank 2, Gašparin, Markič 1, Filiputti, Stanič 1, Vidič, Jerončič, Vidmar, Karnel, Sirk, Čabarkapa 7. 

Astec Triglav:
Lužovec, Šmitran 5, Pokeršnik 12, T. Hafner, Jan, Rop 12, Bežek, Potočnik, Štembergar 10, Perhaj 2, Rezar 17.

STATISTIČNI PODATKI

Astec Triglav je po uvodnem porazu proti Krki očitno našel svoj ritem. V derbiju v Novi Gorici, je kar nekoliko presenetljivo gladko ugnal ekipo Go Volley, pri kateri je bil nekdanji reprezentant Jasmin Čuturič v napadu premalo, da bi iztržila ugodnejši izid. Odločilna elementa, ki sta tehtnico nagnila na stran gostov, sta bila sprejem in blok, v katerem so bili odbojkarji Asteca Triglava občutno boljši. Zaradi teh dveh elementov so gosti vodili praktično vso tekmo, njihova zmaga pa ni bila v nobenem trenutku vprašljiva.

Kranjčani so domači ekipi od samega začetka dali vedeti, po kaj so prišli v novogoriški balon. Dosegli so sedem zaporednih točk, šele nato so domači dosegli svoji prvi. Po izidu 3:11 so se odbojkarji Go Volleyja le nekoliko prebudili in dosegli nekaj točk, pred končnico so se tekmecem povsem približali (19:21 in 21:23), a nato so triglavani vendarle zaigrali bolje in prvi niz dobili po 27 minutah s 25:21.

Tudi drugi niz so bolje začeli triglavani, ki so povedli s 3:0, 5:3, 8:4 in 12:6, igralci iz Nove Gorice so nato izid le nekoliko zmanjšali (10:15), a ritem gostov so ustavili le začasno, saj so po izidu 17:22 do konca niza osvojili le še točko.

Tretji niz je bil na začetku še negotov, a Gorenjci so vendarle vseskozi vodili vodili za točko ali dve. Svojo prednost so nato povečali na pet točk (9:14), Novogoričani pa se je uspelo le še približati na tri, nato pa so Kranjčani spet prestavili v prestavo višje in gladko prišli do zmage.

(povzeto po STA)

opomba: S. Svit še ni registriran